Pompeo: Türkiye'nin hiçbir zaman S-400 almayacağını umuyorum

Amerika'dan yeni bir F-35 açıklaması geldi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, F-35'lerin Türkiye'ye teslimatıyla ilgili nihai kararın verilmediğini söyledi. Nedeni ise Türkiye'nin satın aldığı Rus yapımı S-400'ler...

Pompeo: Türkiye'nin hiçbir zaman S-400 almayacağını umuyorum

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'leri gerekçe gösterdi, F-35 için karar vermedik" dedi.

Amerika'nın Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ABD Kongresi'nde F-35'lerin Türkiye'ye teslim edilmesiyle ilgili konuştu. "Henüz nihai kararı vermedik" diyen Pompeo, S-400'leri hatırlattı.

Pompeo, Türkiye ve Rusya arasında anlaşması imzalanan S-400 hava savunma sistemleri için "Türklerin S-400’leri bilfiil almaması için çalışmaya devam ediyoruz" dedi ve ekledi "Şu anda Türkiye S-400’lere sahip değil ve umut ediyorum ki olmayacak’"

Kongrede Pompeo'ya Türkiye ile ilgili başka sorular da yöneltildi.

Teksaslı Cumhuriyetçi Kongre üyesi Ted Poe'nun sorusu Türkiye'nin NATO üyeliğine yönelik oldu. Rusya'dan S-400 aldığı için Türkiye'yi "NATO'nun kötü çocuğu" olarak tanımlayan Poe, "Türkiye NATO üyesi olarak kalmalı mı?" diye sordu. Pompeo bu soruya "Türkiye'ye NATO içerisinde ihtiyacımız var" diye cevap verdi.

Suriye'deki stratejik hamlelerle ilgili yöneltilen soruya ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Haziran ayının başında görüşeceğini hatırlatarak yanıt verdi Mike Pompeo. "Türk mevkidaşımla o görüşmeden iki NATO üyesinin o bölgede karşı karşıya gelmesinin önüne geçecek bir planla çıkma beklentisiyle görüşeceğim" diye konuşu.

ulusal.com.tr