PKK Cizre'de özerklik ilan etti

"Kars'ta öldürülen 3 PKK'lının intikamını Hakkâri'de 3 askeri şehit ederek aldık" diyen PKK, Şırnak'ın Cizre ilçesinde özerklik ilan etti. Önceki gece tören düzenleyen yüzleri maskeli silahlı PKK'lılar, sözde askerî düzende yürüyüş yaptıkları Cizre sokaklarında özerklik ilanı için tören düzenledi. Polisin müdahale etmemesi dikkat çekti.

PKK Cizre'de özerklik ilan etti

AKP hükümeti ile yürüttüğü çözüm sürecinde istediği tavizi elde eden PKK, Güneydoğu'da özerklik için adım attı. Örgütün sözde şehirlerdeki asayiş birimi YDG-H, Şırnak'ın Cizre ilçesinde özerklik ilan etti.

Sur Mahallesi'nde bulunan Nevruz alanına yakın Çarkendal tepelerine büyük bir örgüt bayrağı asmak isteyen PKK'lılar Sur, Nur ve Cudi mahallelerinin çevresine ise hendek kazıp barikat kurmak istedi. Ancak polis, buna izin vermedi.

Yüzleri kapalı örgüt militanları, önceki gece Sur ve Nur mahallelerinde askerî düzende yürüyüş yaptı. Tek tip elbise ve YDG-H tişörtü giyen PKK'lılar "Bu mahalleler kendini yönetecek. Güvenlik güçlerinin buralara girmesine izin verilmeyecek." diyerek özerklik ilan etti.

Yaklaşık 2 saat süren özerlik törenine güvenlik güçleri müdahale etmedi. Törene katılanlar sözde KCK, PKK bayrakları ve havai fişekler eşliğinde Öcalan sloganları attı.

PKK'nın gençlik ve asayiş kolu olan YDG-H, 23 Haziran 2013'de, Şırnak Cizre'de kuruluşunu ilan etmiş, 25 Ağustos 2014'te de özerkliği sürecini başlattığını duyurmuştu. Önceki gece de Cizre'de özerklik ilan etti.

ulusalkanal.com.tr