TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay: Vize kararı 15 Temmuz'un devamı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, ABD’nin Türk vatandaşlarına yönelik vize kararının 15 Temmuz’un devamı olduğunu vurguladı. Amerika’nın Türkiye’ye düşmanca bir tutum aldığını söyleyen Atalay, "İktidar, muhalefet, işçi ve işveren birlikte hareket etmeli’ dedi. Atalay Türk Ordusu’nun İdlib hamlesine de destek verdi

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay: Vize kararı 15 Temmuz'un devamı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, ABD’nin Türk vatandaşlarına yönelik vize ambargosu kararının 15 Temmuz’un devamı olduğunu söyledi. Atalay, Türk işçisinin Suriye’de Afrin’i kuşatan ve İdlib’de güvenli bölge yaratma faaliyetlerine katılan Mehmetçiğin yanında olduğunu bildirdi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, ABD’nin Türk vatandaşlarına yönelik vize ambargosunu Aydınlık’a değerlendirdi. Atalay, ABD’nin kararının Türkiye’ye yönelik düşmanca bir tutum olduğunu ifade etti. Atalay, “ABD’nin vize kararı 15 Temmuz darbe girişiminin devamıdır. 15 Temmuz’da sonuç alamayanlar, siyasi ve ekonomik baskılarla sonuç almaya çalışıyorlar. Bu düşmanca bir tutumdur. Bunun kabul edilmesi de mümkün değildir. Türkiye’yi kimin yöneteceğine başka ülkeler değil Türkiye halkı karar verir. İster A kişisini, ister B kişisini seçer. O, Türk milletinin vereceği bir karardır” dedi.

Türkiye’nin ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğunu ifade eden Ergün Atalay, bu tehdide karşı birlik içinde olunması gerektiğini ifade etti. Atalay, “İçinde bulunduğumuz dönem ciddidir. Bu tehditlere karşı kendi aramızdaki farklılıkları ikinci plana atmalıyız. İktidar, muhalefet, sivil toplum örgütleri olarak omuz omuza vermeliyiz. Türkiye’ye karşı bir oyun oynanmaktadır. Oynanan oyunun hedefinde Tayyip Erdoğan değil Türkiye Cumhuriyeti devleti vardır. Sandıkta kim kimi istiyorsa ona oy verir. Ama dayatmalara karşı çıkmalıyız. Türkiye için elbirliği etmeliyiz” diye konuştu.

ARTIK SÜT TOZU İLE KANDIRAMAZLAR

Türk işçisinin çoğunun pasaportu bile olmadığını vurgulayan Atalay, “Bizim başka gidecek ülkemiz yok. Türk işçisi Türkiye topraklarında yaşayacak, bu topraklarda ölecektir. İşçi, işveren hep birlikte hareket etmeliyiz. Artık bizi süt tozu ile kandıramazlar. O devirler geçti. Ülkemizi korumalıyız” görüşünü savundu.

TÜRK İŞÇİSİ MİLLİDİR

Türk Ordusu’nun Astana’da varılan, Rusya, Türkiye, İran ve Suriye anlaşması çerçevesinde Suriye’ye geçmesi konusunda da görüşlerini açıklayan Atalay şunları söyledi:

Türk işçisi her dönemde millidir. Hep milli duruş sergilemiştir. Elinde hep Türk bayrağı olmuştur. Suriye’de yaşananlar Türkiye’nin güvenlik sorunudur. ABD’nin silah desteği verdiği terör örgütlerinin bir sonraki hedefleri Türkiye’dir. Türkiye’nin toprak bütünlüğüdür. Türk işçisi bunun bilincindedir. Türk işçisi Mehmetçiğin yanındadır. Yüreğimiz Suriye sınırını aşan, Afrin’i kuşatan Mehmetçikle atmaktadır.

Türkiye’nin sıkıştırılmaya ve teslim alınmaya çalışıldığını, ancak buna izin verilmeyeceğini kaydeden TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, “Irak’ın kuzeyinde yaşananlar, bağımsızlık referandumu, Suriye’de terör örgütlerine verilen binlerce TIR’lık silah desteği, ... hepsi aynı planın parçalarıdır. Bu plana karşı bölge ülkelerinin el ele vermesi, bölge sorunlarına bölge ülkelerinin el koyması sevindiricidir. İçerde birlik içinde olursak, komşularla birlik sağlarsak bölgeyi çatışma alanından çıkarır, dostluk alanı haline getiririz. Türkiye’ye kurulan tuzağı da boşa çıkarırız. Bölgemizi huzura kavuştururuz. Şu anda Suriye’de olan Mehmetçiğimiz de bu amaçla orada görev yapmaktadır. Başarılı olacağına inancımız tamdır.

ulusal.com.tr

15 temmuz ergün atalay