Çanakkale'de neler oluyor

18 Mart’ta Çanakkale’ye çıkartma yapacak olan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyeleri son hazırlıklarını tamamladılar.

Çanakkale'de neler oluyor

18 Mart’ta Çanakkale’ye çıkartma yapacak olan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyeleri son hazırlıklarını tamamladılar. Türkiye’nin her yerinden 200 araç ve on binlerce gençle birlikte Çanakkale’ye gidecek olan TGB’liler, yola çıkmadan önce Atatürk’ün karargâhının bulunduğu Bigalı köyündeki bayrakları yenileyerek Bigalı köyünü yarın sabahki buluşmaya hazır hale getirdiler.

Mustafa Kemal'in karargâhındaki bayraklar yenilendi

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) 18 Mart’ta Çanakkale’ye gerçekleştirecekleri ziyaret öncesi TGB Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Emre Alican Yücel ve Çanakkale il yönetiminden oluşan bir heyet Çanakkale Yürüyüşü'nün ilk durağı olan Bigalı Köyü'nü ziyaret etti. Ziyaret öncesi TGB yöneticileri, Bigalı Köyü Muhtarı Burhan Çetin'in verdiği bilgi doğrultusunda köyün bütün evlerinde ve köy girişinde bulunan iki sancakta asılı olan Türk bayraklarının eskidiğini ve yıprandığını öğrenmişti. Bu bilgi üzerine yapılan ziyarette köy muhtarına TGB heyeti tarafından yeni bayraklar teslim edildi. 18 Mart ziyaretleri öncesi eskiyen bayrakların yerine gençler tarafından köy muhtarı ile birlikte yenileri asıldı.

100 yıl sonra yeniden Çanakkale’deyiz

TGB Genel Sekreteri Olgu Özdemir eylemle ilgili şu açıklamaları yaptı: "Eylemimizde 100. yılında Çanakkale ruhunu yeniden yaşatacağımız bazı görsellerimiz olacak. Seyit Onbaşı'nın taşıdığı büyük top mermisi eylemimizin en önünde omzumuzda olacak. Yüzlerce TGB'li Darülfünun Birliği'nde, o günün kıyafetlerini giyerek, omuzlarında sembolik tüfeklerle yürüyecek. Safiye Hüseyin Elbi Sıhhiye Ekibi eylemde o günün ilk kadın hemşireleri gibi, eylemimizde olacaklar. Kortejin düzenini sağlamak adına 57. Alay Güvenlik Ekibi kortejimizin kenarlarında bulunacak. Eylemde bir levazım ekibimiz de var 'Seyit Onbaşı Levazım Ekibi'. Bu ekipteki arkadaşlarımız eylemimizdeki görsel materyallerimizden sorumlular."

ulusalkanal.com.tr

çanakkale neler oluyor