40 yıllık MHP'li avukat Ömer Yeşilyurt, partisinden istifa etti

Partili başkanlık sistemine destek veren MHP yönetimine tepkiler sürüyor. 40 yıllık partili, ünlü avukat Ömer Yeşilyurt, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve parti yöneticilerinin izlediği siyasi çizgiyi eleştirerek partisinden istifa etti.

40 yıllık MHP'li avukat Ömer Yeşilyurt, partisinden istifa etti

MHP yönetimin AKP'nin partili cumhurbaşkanlığı için getirdiği anayasa değişikliğini destekleyen çizgisine parti içindeki tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Partiye uzun yıllar hizmet etmiş, önemli görevler üstlenmiş bir partililer, Genel Başkan Bahçeli ve parti yönetimini suçlayarak partiden kopuyor. Önceki gün de MHP'ye 40 yılını vermiş ünlü MHP avukat Ömer Yeşilyurt, İstanbul, Ataşehir MHP İlçe Başkanlığına bir dilekçe vererek partiden istifa etti.

İŞGALCİLERLE ANILMAK İSTEMİYORUM

Yeşilyurt istifa ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: "40 Yıldır mensubu bulunduğu Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ediyorum. Çünkü; partimin Genel Başkanı; yönetiminin tutum ve davranışları ülkücü geleneği yerle bir etmiş, ülkücünün ülkücüye düşman olduğu ortamın oluşmasına ortam hazırlanmış, bugünkü şartlarda ülkücülerin iktidar sevdası yerine umutsuzluk ve karamsarlık hakim olmakla birlikte gelecekte bu anlayışla iktidar olmak hayal olmuştur. Bu ahvalde partinin Genel Merkezi'nde bunun fuzuli işgalcilerle anılmak ve bu vebale ortak olmamak için partimden; ülkücülere olan sevdam saklı kalmak kaydıyla istifa ediyorum." Aydınlık

mhp istifa