Tutuklanan komutanların mahkeme sorgularının ayrıntıları ortaya çıktı

MİT'e ait TIR'ların durdurulması soruşturmasından tutuklanan 3 komutana yöneltilen suçlamaların ayrıntıları ortaya çıktı. Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'na TIR operasyonlarından hemen önceki Ankara ve Hatay seyahatleri soruldu. Tümgeneral İbrahim Aydın'ın da TIR'larda görevli MİT personelini İMEİ numarası ile dinlediği belirtildi. Komutanlar iddiaları reddetse de mahkeme şüphelere dikkat çekti.

Tutuklanan komutanların mahkeme sorgularının ayrıntıları ortaya çıktı

MİT TIR'ları soruşturmasında tutuklanan komutanların mahkeme sorgularının ayrıntıları ortaya çıktı.

Hatay ve Adana'da MİT'e ait tırların durdurulmasından önce dönemin Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun önce Ankara'ya ardından Hatay'a gittiği belirlendi. HTS kayıtlarına göre Tuğgeneral Celepoğlu 20 Aralık 2013'te Anara'ya giderek 21 Aralık akşamı Adana'ya döndü, 3 gün sonra da Hatay'a geçti. Adana ve Hatay'da görev yapan bazı jandarma personellerinin de Celepoğlu ile aynı tarihlerde Ankara'da olduğu anlaşıldı. Tuğgeneral Celepoğlu'na 1 Ocak ve 19 Ocak 2014'te Adana ve Hatay'da MİT Tırlarının durdurulmasında hemen önce yapılan ziyaretler soruldu. Celepoğlu sorulara "Ankara'ya gittiysem kayıtlarda vardır. Kayıtlarda yazıyorsa gitmişimdir. Hatay'a gitmemde de özel bir kasıt yok" yanıtını verdi. Celepoğlu sorguda "MİT TIR'larının durdurulduğunu televizyondan öğrendim" dedi. Bunun üzerine Celepoğlu ile TIR'ları durduran Albay Özkan Çokay arasındaki mesajlaşmalar soruldu. Tuğgeneral Celepoğlu, "mesaj saati olayın basına yansımasından sonra" yanıtnı verdi. Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın da TIR'larda görevli MİT personelinin İMEİ numarası üzerinden dinlenmesiyle suçlandı.

Eski Jandarma Kriminal Labrotoarı Başkanı Emekli Albay Burhaneddin Cihangiroğlu'na yöneltilen suçlama ise MİT TIR'larında bulunan mühimmat üzerinde kriminal inceleme yapmak oldu.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

mit tırları