Gençler suçtan sanatla uzaklaşacak

Kuruluşunun 40. yılını kutlayan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (İTÜ TMDK), “Herkes İçin Sanat Akademisi” adıyla önemli bir sosyal sorumluluk projesi başlattı

Gençler suçtan sanatla uzaklaşacak

Sosyo-ekonomik açıdan olumsuz durumdaki çocuklara “başka bir dünya”yı sanat yoluyla sunmayı amaçlayan proje, suçtan müzik aracılığıyla uzaklaştırılmasını hedefliyor. Etkinlik, 24 Şubat 2015 sal (bugün) saat 14.30'da İTÜ Maçka Yerleşkesi Mustafa Kemal Amfisi'nde 600 ilköğretim öğrencisini buluşturacak. Proje kapsamında, “Geleneksel Çalgılar Eğitim Merkezleri – GEÇEM” kurulması ile yeni kuşağın Türk Müziğini doğru öğrenmesi sağlanacak.

Proje için belediyelerle işbirliği yapılırken, yıl boyunca İTÜ TMDK’da geniş katılımlı müzik seminerleri düzenlenecek. Projenin açılışı ve ilk etkinliği ise Gaziosmanpaşa Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilecek. Düzenlenecek seminer sayesinde öğrenciler hem Türk Müziği çalgıları hakkında bilgi edinecek hem de seçme yapıtlardan oluşturulan repertuvarı usta isimlerden dinleme olanağı bulacak. İTÜ TMDK akademik kadrosundan Dr. Ali Tüfekçi ney, Yrd. Doç. A. Serhat Turunç tar, Öğr. Gör. Mehmet Emin Bitmez ud ve İTÜ TMDK mezunu Samet Kölemen kemençe ile çocukların karşısında olacak.

ulusalkanal.com.tr