"İlginç bir lig yaşıyoruz"

Bursaspor teknik direktörü Şenol Güneş, pazar günü oynanacakları Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının kıran kırana bir mücadeleye sahne olacağını söyledi.

"İlginç bir lig yaşıyoruz"

Bursaspor teknik direktörü Şenol Güneş, pazar günü oynanacakları Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının kıran kırana bir mücadeleye sahne olacağını söyledi.

İLGİNÇ BİR LİG YAŞIYORUZ

Düzenlediği basın toplantısında 8 maçta 13 puan aldıklarını, ancak oynadıkları futbolun karşılığının olmadığına dikkati çeken Şenol Güneş, şöyle dedi:

"Kayıpları olan bir takımız. Yenildik ama oyun anlayışı olarak her geçen gün iyiye gidiyoruz. Elbette yeterli değiliz. Bize iyi yolda gitmemiz güven veriyor. Özellikle son iki maçta aldığımız galibiyetler bize moral verdi. İlginç bir lig yaşıyoruz. Kazanmayan ve kaybetmeyen takım yok. Birinci ve sonuncu var ama orta sırada yer alan bir takım kazandığında beşinci bile olabiliyor. Kaybettiğinde ise alt sıralara düşebiliyor."

KAZANMAK İSTİYORUZ

Her maça kazanmak için çıktıklarını belirten Şenol Güneş, iyi oynayıp iyi sonuç almak istediğini belirtti, "İyi oynayıp ta kaybettiğimiz maçlar oldu. Kazanılan maçların sonunda futbolcuların güvenleri geldi. Camiamız da bizi sahiplendi" diye konuştu.

"PAZAR GÜNKÜ MAÇ ÖNEMLİ"

Bu hafta çok önemli bir maça çıkacaklarını, milli takım haftası öncesi iyi bir sonuç alıp kaybettikleri puanları da telafi etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Şenol Güneş, şöyle devam etti:

"Rakibimiz özellikle dışarıda iyi futbol oynuyor, ancak evinde başarılı olamıyor. Sadece evindeki son maçta Beşiktaş'ı yenerek moral buldular. Bizden daha az kaybettikleri ortada ama 14'üncü sıradalar. Maçın zorluğunu biliyoruz. Moralimiz ve güvenimiz var. Kıran kırana bir maç olacak. Doğru ilkelerinden vazgeçmeyen takım olacağız."

BELLUCHİ VE FERNANDAO DÜZELİYOR

Eksiklerinin olmadığını, takımın genel havasının iyi olduğunu, oyuncularınız düşüncelerini benimsediğini, yıldız futbolcularının bu yüzden seyir zevkini arttırdığını dile getiren Şenol Güneş, "Sivasspor maçında sakatlanan Belluschi ile Fenandao, takıma katıldı. Durumları iyi olursa, pazar günü şans vermeyi düşünüyorum" dedi."

"FEDERASYONA PARA KAZANDIRMAK İÇİN PARA CEZASI YAZACAKLARSA OLMAZ"

Şenol Güneş, "Futbolun katili Türk hakemleri" tezahüratları nedeniyle alınan cezalarla konusunda da şunları söyledi:

"Bu bizim değil, diğer kulüplerin de değil, taraftarın da hakemlerin de değil, futbolu yönetenlerin sorunu. Dengeleri koymazsanız, adaletli koymazsanız, doğru kuralları koyup da uygulanmasına izin vermezseniz, gücünüze göre karar verirseniz, bizi daha büyük tehlikeler bekler. Bugün taraftarı bulamaz, yarın hiçbir şeyinizi, evinizi bile bulamazsınız. Tamam o sözler bile söylenmez katılıyorum. Ama öyle şeyler oluyor ki onlara müdahale etmeyip de buradan bir ceza vermeye kalkıyorsanız siz üzüm yemiyor, bağcıyı dövüyorsunuz. Temsilci burada boş sahada kupa maçında bana hoş geldin, geçmiş olsun, diyor. Kendi sahamızda, tribünde kimse yok, onda bile ceza yazmayı düşünen temsilci vardı. O temsilciler, lütfen biraz kendine gelsin. Yani öyle iş olsun diye rapor yazıp, federasyonu para kazandırmak için para cezası yazacaklarsa olmaz. Aynı trafikte olduğu gibi. İşine geldiğinde yazacaksınız, işinize geldiğinde pas geçeceksiniz, aynı anlayış burada da var. Bunu yapmayacaksınız. Federasyon Bursaspor'a 100 değil 500 bin TL ceza versin ama onunla bir yere varamaz. Şu anda yanlışlarla doğrular karıştırılıyor."

"TARAFTARLAR ŞİFRELİ TEZAHÜRAT YAPSINLAR"

"Hakem gözlemcileri, bize gelerek kuralları anlatıyor ama sahada uygulama farklı. Kuralla uygulamalar farklı olursa adalet de olmaz, barış da olmaz" diye devam eden Şenol Güneş, son olarak şöyle dedi:

"Bizim taraftarımız da atık şifreli konuşsun. Yani (futbolun katili papatyalar desin, sinekler desin) başka bir şey desin. Hukukla oynanacaksa, hukukla oynamak doğru değil. Zaten sayısı azdı seyircinin. Şiddetin kanununu çıkarmanıza gerek yok, siz orada zaten kararınızı veriyorsunuz. Bu gidişle kimse gelmeyecektir. Bursaspor taraftarı için söylemiyorum. Brezilya maçı için de kimse gelmeyecektir. Çünkü siz kaçırdınız bu insanları. Bunlar da hakaret yerine geçer mi bilmiyorum ama maksadım o değil."

Cemal EKENTOK, Bursa-DHA