Avrupa'ya geçen mültecilerin sayısı geçen yıla göre 5 kat arttı

2015 yılında Avrupa'ya geçen mültecilerin sayısı geçen yıla göre 5 kat arttı. Rakam bir milyonu aştı. Uluslararası Göç Örgütü, bu rakamın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en yüksek göç oranı olduğunu açıkladı.

Avrupa'ya geçen mültecilerin sayısı geçen yıla göre 5 kat arttı

Akdeniz ve Ege Denizi bu yıl 3 bin 692 mülteciye mezar oldu. 1 milyonu aşkın insan evini, toprağını terk ederek tehlikeli bir yolculuğa başladı.

Uluslararası Göç Örgütü, 2015 yılına ait çarpıcı bir rapor yayınladı. Rapora göre 2015 yılı içerisinde Avrupa'ya geçen mültecilerin sayısı 1 milyon 5 bin 504 oldu. Bu rakamın İkinci Dünya Savaşı'ndan beri görülen en yüksek göç akışı olduğu belirtildi.

Avrupa'daki göçmenlerin sayısı 2014 yılına göre 5 kat arttı. Mültecilerin çoğunluğunu ise Suriye, Afrika ve Güney Asya'dan gelen mülteciler oluşturdu.

Yalnız Aralık ayında 67.700 ya da daha fazla göçmen Yunanistan'a ve 52.500 mülteci Makedonya'ya geçti.

Mültecilerin büyük bir bölümü bu yolculuğu deniz yolu ile yapıyor. Sadece yüzde 3'lük bir dilimi kara yolunu kullanıyor.

İtalya'ya geçen mültecilerin sayısında ise 2014 yılına göre büyük düşüş gözlendi. 2014 Aralık ayında 10 bin mülteci İtalya'ya geçerken bu yılın aynı ayında sadece 3 bin mülteci İtalya'ya geçti.

ulusalkanal.com.tr