AK Parti'de İstanbul Sözleşmesi kararı bekleniyor

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili çalışmalarda son kararın 18 Ağustos’ta yapılacak Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında verilmesi bekleniyor. Sözleşmenin 4’üncü maddesinde geçen ‘cinsel yönelim’ ve ‘toplumsal cinsiyet kimliği’ ifadelerine şerh konulması gündemde. Ak Parti'nin sözleşmeden çıkılması durumunda iki ayrı yol haritası hazırlandığı da belirtiliyor.

AK Parti'de İstanbul Sözleşmesi kararı bekleniyor

Ak Parti'de İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin çalışmalarda sona gelindi.

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına ilişkin tartışma haftalardır devam ediyor. Tartışmalar sürerken sözleşmeye ilişkin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni açıklamalar geldi.

Erdoğan’ın o sözlerinin ardından gözler kararın ne zaman alınacağı ve yeni düzenlemenin nasıl olacağına çevrildi. Edinilen bilgiye göre, 18 Ağustos’ta Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı yapılacak. Toplantıda Erdoğan’ın talimatına göre hazırlanan çalışmalara son şekil verilecek. Çalışmalar ilgili çevrelerde görüşe açılacak.

Alternatifli çalışmaları Adalet Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ak Parti’nin hukukçu kurmaylarının hazırladığı da öğrenildi. Yapılan çalışmada hangi maddeye neden karşı çıkıldığı anlatılacak.

İstanbul Sözleşmesi’nde tartışmalara neden olan 4’üncü maddede geçen ‘cinsel yönelim’ ve ‘toplumsal cinsiyet kimliği’ ifadelerine şerh konulması gündemde.

Bakanlıkların ve Ak Parti’nin hukukçu kurmayların İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması durumunda neler yapılması gerektiğine ilişkin 2 ayrı yol haritası belirlediği de iddialar arasında.

ulusal.com.tr

ak parti İstanbul Sözleşmesi