İran Büyükelçisi: Astana sürecini bozdurmayız

Amerika’nın Suriye’de provokasyonları sürerken İran’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mouhammad Ebrahim Taherian Fard "Astana sürecini bozmak isteyenlere izin vermeyeceklerini" söyledi. Amerika’nın bölgeyi karıştırmak istediğini belirten Fard “Türkiye ile her konuda işbirliğine hazırız” dedi.

Amerika’nın Astana ortaklığını bozmaya dönük hamlelerine İran’dan net mesaj geldi.

Suriye’de Amerika’nın provokasyonları sürüyor. Washington yönetimi, Türk Ordusu’nun 11 gözlem noktasının bulunduğu İdlib’te Astana sürecini bozmak için planlar yapıyor. Silah yardımının devam ettiği PKK/PYD ise Deyrizor ve Irak sınırında yeni bölgeleri işgal ediyor.

Bu gelişmeler yaşanırken İran’dan net bir mesaj geldi. Açıklamayı İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mouhammad Ebrahim Taherian Fard yaptı.

Gazetelerin Ankara Temsilcileri ile iftarda bir araya gelen Fard, Türkiye ile işbirliğine hazır olduklarını vurguladı, Amerika’ya tepki gösterdi.

İran büyükelçisinin gündeminde 15 Temmuz darbe girişimi de vardı. İktidar ve muhalefeti ile Türk Milletinin darbeye direndiğine dikkat çeken Fard “Darbe girişimi Türkiye için önemli bir olaydı” dedi.