Kars'ta köylerin geçim kaynağı

Dondurucu soğuklarla boğuşan Kars'ta, kış aylarının en önemli geçim kaynaklarından biri de kaz. Kars'ın her köyünde ortalama 5 bin kaz yetiştiriliyor. Kesilen kazlar 100 ila 120 lira arasında satılıyor.

Meraların yeşil otlarını yiyerek, eriyen kar sularını içerek besleniyorlar. Doğal beslenmeleri nedeniyle et lezzetiyle fark yaratıyorlar.

Bu kazlar, kış aylarında dondurucu soğuklarla boğuşan Karslıların önemli geçim kaynaklarından biri.

Kars'ın her köyünde ortalama 5 bin kaz yetiştiriliyor.

Kazlar ilk karın düşmesiyle kesiliyor. Temizlenip tuzsuz ya da hafif tuzlu olarak derin dondurucularda saklanıyor. Bir kısmı da tuzlanarak güneşte kurutuluyor.

Kesilen kazlar 100 ila120 liradan satışa sunuluyor.

Kazlar, bölge halkı için alternatif iş ve gelir kaynağı olarak görülüyor.

ulusalkanal.com.tr