AKP'den jandarma'ya operasyon

AKP Hükümeti'nin MİT TIR'ları ile ilgili soruşturmayı bahane ederek Jandarmayı İçişleri Bakanlığı'na bağlama çalışmalarına hız verdi. F-Tipi örgütlenmeye karşı mücadele adı altında Jandarma sivilleştirilerek genel müdürlüğe dönüştürülecek. Plana itirazların önüne geçmek için jandarmada görevden almaların başladığı öğrenildi.

AKP'den jandarma'ya operasyon

AKP Hükümeti, MİT TIR'ları soruşturmasıyla birlikte Jandarma'yı İçişleri Bakanlığı'na bağlamak için harekete geçti.

Hükümetin F-Tipi örgütlenmeyi bahane ederek Jandarmayı genel müdürlük statüsüne çevirme hazırlığında olduğu öğrenildi.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre Jandarma'da görevden almalar başladı. Haberde "görevden almaların hedefinde değişikliğe karşı itirazların önünü kesmek olduğu belirtildi. Hükümetin nihai hedefi ise Jandarmayı sivilleştirmek.

Suriye'deki terörist gruplara gönderilen silahların ortaya çıkarılmasında Jandarma'nın oynadığı rolün sivilleşme planını hızlandırdığı belirtildi.

Hükümete yakın medya kurumlarının MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili haberlerde Jandarmayı hedef alması da dikkat çekici. Sabah, Star, Takvim ve Yeni Akit gazeteleri MİT TIR'ları ile ilgili manşetleriyle jandarmayı hedef almıştı.

Jandarmanın başta El Kaide ile bağlantılı gruplar olmak üzere terör örgütlerinin sınırımızdaki faaliyetlerinden rahatsız olduğu kamuoyuna yansımıştı.

ulusalkanal.com.tr