İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabı açıldı

Türkiye'nin tam donanımlı İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabı açıldı. Açılışı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptı. Video konferansla gerçekleştirilen tören Sağlık Bakanı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı da katıldı. Bakanlardan bilgi alan Erdoğan, Kovid-19 sonrası yeni bir dünya kurulacağını ve Türkiye'nin hak ettiği yeri alacağını vurguladı.

İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabı açıldı

100 yerli solunum cihazına sahip olan İstanbulBaşakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabı tamamlandı. Hastanenin Kovid-19 pandemisiyle mücadele için akıllı vantilatörlerle donatılan A ve D blokları hizmete girdi.

Tümüyle 15 Mayısta hizmete girecek olan hastanenin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle yaptı.

Erdoğan, Kovid-19'la mücadele kapsamında Türkiye'nin sağlık alanın sağlam adımlar attığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanede hazır bekleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan bilgi aldı. Türkiye'nin kendi ayakları üzerinde durarak gücünü gösterdiğini vurguladı.

Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanenin bütün yataklarının, yoğun bakım altyapısına sahip olduğunu ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,Hastaneye 100 yerli solunum cihazının teslimatını gerçekleştirdiklerini söyledi.

ulusal.com.tr

istanbul Başakşehir Şehir Hastanesi