Suriyeliler ile ilgili çarpıcı bilgiler! İçişleri Bakanlığı açıkladı

“Türkiye’de Suriyeli bulunmayan bir il kalmadı. Kayıtlı 1 milyon 972 bin Suriyeliden sadece 259 bin 151 kişi mülteci kamplarında kalıyor”. Bu çarpıcı bilgiler İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros’a ait. Toros’un açıklamalarında dikkat çeken verilerden biri de teroristlere ilişkin oldu. Toros, Türkiye'nin 19 bin 626 kişiye giriş yasağı koyduğunu, 2 bin 122 kişiyi de sınır dışı ettiklerini açıkladı.

Suriyeliler ile ilgili çarpıcı bilgiler! İçişleri Bakanlığı açıkladı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros Türkiye’deki Suriyeli göçmen sayısına ilişkin çarpıcı rakamlar sundu. Toros, Türkiye’de Suriyeli bulunmayan tek bir ilin kalmadığını belirtti.

Türkiye’deki kayıtlı Suriyeli sayısının 1 milyon 972 bin 65 kişi olduğunu söyleyen Toros bunlardan 259 bin 151 kişinin kamplarda kaldığını belirtti. En fazla Suriyelinin Şanlıurfa’da yaşadığını söyledi.

Ankara’da basın mensuplarıyla yemekli toplantıda bir araya gelen Toros’un açıkladığı veriler şöyle: "Cumhuriyet döneminde 1923 ile 1997 arasında Türkiye’nin aldığı göç sayısı 1,6 milyon kişi. Son dönemde sadece Suriye’den gelenlerin sayısı 2 milyona yaklaştı. 2014’te düzensiz göç eden 58 bin 647 kişi oldu. Düzensiz göçlerde büyük bir insani kriz yaşanıyor. 1 Ocak’tan bu yana 40 bin 619 göçmen Türkiye’de tespit edildi. Ege Denizi’nde son aylarda 80’in üzerinde ölüm oldu."

Söz konusu veriler arasında Türkiye’nin giriş yasağı koyduğu ve yakalayıp sınır dışı ettiği teröristlere ilişkin olanlar da dikkat çekici. Buna göre "Yabancı savaşçı" olarak değerlendirilen 112 ülkeden 19 bin 626 kişiye giriş yasağı konuldu. Suriye sınır hattında ya da Türkiye içinde yakalanan 2 bin 122 kişi sınır dışı edildi.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün yeni çalışmaları hakkında da bilgi veren Toros “157 Acil Çağrı yardım hattını dört dilde hizmet verebilen çağrı merkezine dönüştürdük” dedi.

ulusalkanal.com.tr