Av. Nusret Senem: Ceza infazının yarısını iyi şartla yatanlar salıverilecek

Kanun Hükmünde Kararname ile kapalı ve açık cezaevlerinden yaklaşık 38 bin kişi tahliye ediliyor. Düzenleme, 1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenen bazı suçları kapsıyor.

Yeni Kanun Hükmünde Kararname ile cezaevindeki mahkumlar koşullu olarak tahliye ediliyor. Kararnamenin yayınlamasının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, düzenlemenin bir af olmadığını, işlenen suçların dışarıda denetimli serbestlik olarak infaz edileceğini açıkladı.

Mahkumları, bir yıl erken tahliye edecek olan düzenleme ile ilk etapta kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişi serbest kalacak.

Avukat Nusret Senem şartla salıverilmedeki değişiklikleri Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Senem, bunun bir af olmadığının altını çizdi.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici madde, 1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenen suçlar nedeniyle mahkum veya mahkum olacakları kapsıyor.

OHAL kapsamında düzenlenen yeni Kanun Hükmünde Kararname ile "üçte ikilik" oran "yarıya" indirildi. Bu kapsamda, süreli hapis cezalarına mahkum olanların, cezalarının "yarısını" iyi hal ile infaz kurumunda çektikleri takdirde, koşullu salıvermeden yararlanacak.

Düzenleme bütün suçları kapsamıyor.

ulusalkanal.com.tr