Yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi

LÖSEV lösemili çocuklar haftası dolayısıyla yeni inşaa ettiği Onkoloji kentinde uluslararası düzeyde bir etkinlik düzenledi. 18 ülkeden lösemili çocukların katıldığı kutlamada lösemi hastası minik yüreklerin korosu unutulmayacak anlar yaşattı. Tedavileri bitenlerin maske attığı kutlamada LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer ikinci bir onkoloji merkezinin sözünü verdi

Yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi

30 Mayıs-5 Haziran arası her yıl Lösemili çocuklar haftası olarak 56 ülkede kutlanıyor. Ankara’daki kutlamanın bu yılki adresi LÖSEV tarafından inşa edilen İncek’teki Onkoloji Kenti’ydi.

Kutlama 18 ülke büyükelçiliğinin eşgüdümüyle yurtdışından gelen lösemili çocukların katıldığı bir şölen şeklinde yapıldı. Lösev okulu müzik grubunun sahne aldığı etkinlikte lösemili çocuklar oluşturdukları korolarıyla şarkılar seslendirdiler.

Ardından tedavisi biten minik yüreklerin maske atma törenine geçildi. Yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi.

Etkinlikte konuşma yapan LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer, lösemi haftasını dünyaya kabul ettirmenin gururunu yaşadıkların belirtti.

LÖSEV’in önüne daha önce de engeller çıkardığını hatırlatan Ezer, Sağlık Bakanlığı’nın ruhsat vermediği Onkoloji kentinin er geç açılacağını kaydetti. 2 inci hastane sözü verdi.

ulusalkanal.com.tr