AKP ve cemaat birbirine girdi, arşivler açıldı

Daha önce "AKP ve Gülen'i bitirme planı" adı altında yayın yapan Taraf Gazetesi, şimdi de "Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı" başlığıyla çıktı.

AKP ve cemaat birbirine girdi, arşivler açıldı

Haberde, Fethullah Gülen cemaatiyle ilgili 25 Ağustos 2004 tarihli MGK kararına yer verildi.

Başbakan Erdoğan, dönemin Dışişleri Bakanı Gül ve Genelkurmay Başkanı Özkök'ün de imzalarının bulunduğu MGK kararı, cemaat ile ilgili tedbirler alınmasını içeriyor.

- Fethullah Gülen grubunun yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, MİT ve ilgili kurumlar aracılığıyla yakından takip edilmelidir.

- Devletin yurt dışındaki memurları aracılığıyla Fethullah Gülen grubu yakından takip edilmeli gerekiyorsa Dışişleri Bakanlığı tarafından ilave tedbirler geliştirilmelidir.

Erdoğan ve Gül imzalı MGK kararında, Gülen'e ait okulların faaliyetlerinin incelenmesi isteniyor.

- Fethullah Gülen grubuna ait özel okulların faaliyetleri, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından incelenmeli ve takibe alınmalıdır.

- Bu gruba ait okullardaki şüpheli ve yasa dışı faaliyetler, periyodik olarak Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu tarafından takip edilmelidir.

Kararda, Gülen'in cemaat evleriyle mücadele edilmesi talimatı da verilmiş.

- Fethullah Gülen grubunun "öğrenci evleri" kapsamında sempatizan ve yandaş edinme gayretleri İçişleri Bakanlığı nezdinde dikkatle takip edilmelidir.

- Yasal olmayan yollar kullanarak din eğitimi veren bir nevi dini alet ederek yandaş toplama sistemi olan "öğrenci evleri" uygulamalarına engel olunmalıdır.

MGK kararında, Mali Suçları Araştırma Kurulu MASAK'a da cemaat için talimat veriliyor.

- Yapılan bağışlar ile usulsüz para hareketleri ve kara para uygulamalarının Maliye Bakanlığı-MASAK aracılığıyla takip edilmesi sağlanmalıdır.

Milli Güvenlik Kurulu, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün yurt dışındaki Milli Görüş ve Gülen okullarına yardım yapılmasını içeren iki genelgesinin de geri çekilmesini istedi.

Haberin sahibi Taraf Muhabiri Mehmet Baransu, twitter hesabından AKP'ye bir de tehdit savurdu. Baransu, "Daha evdeki bavulu açmadım. Bu klasörde olan belgeydi" dedi.

ulusalkanal.com.tr