Büyük operasyonda göz açtırılmıyor! Sıkıştırılan PKK'lılar kiliselere yöneldi

Güvenlik güçleri Sur'da PKK'ya göz açtırmıyor. Büyük operasyonda PKK'lılar 2 mahalleye sıkıştırıldı. Sokağa çıkma yasağının 51'inci gününe girdiği ilçede birçok nokta teröristlerden arındırıldı. İlçede birçok ev ve yapı da çatışmalardan zarar gördü.

Büyük operasyonda göz açtırılmıyor! Sıkıştırılan PKK'lılar kiliselere yöneldi

Güvenlik güçleri Diyarbakır Sur'da, sayıları 70'e düştüğü sanılan terör örgütü mensuplarını çembere aldı.

2 mahallede sıkıştırılan PKK'lılar, Ermeni Keldani ve Surp Gragos Kiliseleri çevresine yöneldi. Örgüt mensuplarının tarihi kiliseleri üs olarak kullandığı belirtildi.

Çatışmaların yoğu yaşandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri büyük oranda PKK'dan temizlendi.

Temizlenen mahallelerde teröristlerce kurulan barikatlar kaldırılırken, hendekler de kapatılıyor. PKK'dan arındılılan bölgelerde güvenlik güçleri 24 saat nöbet tutuyor. Kadın astsubaylar da silah arkadaşlarıyla birlikte alanda.

Teröristlerin sokakta taşların altına, sunta ve halıların arasına, kapıların arkasına bubi tuzakları kurduğu görüldü. Bomba imha ekipleri köpeklerin yardımı ile karış karış tuzakları tespit edip imha ediyor.

Güvenlik güçleri tarihi Paşa Hamamı önündeki rögarda 400 kilo patlayıcı tespit etti. Bomba uzmanları tarihi yapının zarar görmemesi için canlarını tehlikeye atıp patlayıcıyı alandan çıkardı.

Teröristlerin tuzakladığı patlayıcıların infilak etmesi sonucu bazı evler ve yapılar yıkıldı.

ulusalkanal.com.tr

diyarbakır sur büyük terör operasyonu