Yurtta sağanak etkisi: Evler, yollar ve tarım alanları zarar gördü

Yurt genelinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bir çok ilimizde dereler taştı. Sokaklar göle döndü. Evler, yollar ve tarım alanları zarar gördü.

Yurtta sağanak etkisi: Evler, yollar ve tarım alanları zarar gördü

Temmuz ayında gelen aşırı yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bir çok ilimizde sağanak etkili oldu.

Bitlis'in Ahlat ve Tatvan ilçelerinde sağanak ve dolu nedeniyle su baskınları oluştu. Tarım arazileri ve sulama kanalları zarar gördü. Ulaşımda aksamalar meydana geldi. Sele hazırlıksız yakalanan çiftçiler, iş makineleri ve traktörlerle müdahale ederek sel sularının tarım alanlarına fazla zarar vermemesi için çaba harcadı. Bölgede hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde öğleden sonra aniden etkili olan sağanağa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yaklaşık 30 dakika boyunca devam eden sağanak sonrası cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde, Esence Dağı'nın zirvesi dolu nedeniyle beyaza büründü. Sağanak, Cimin Deresi'nin debisini yükseltti. Taşkınlar meydana geldi. Ağaçlar devrildi. Bazı yollarda hasar oluştu. Bazı tarım arazilerinin sulama kanalları taş ve çamur doldu.

Muş'ta 2 gündür aralıklarla devam eden sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Sürücüler ilerlemekte zorluk çekti. Bazı vatandaşlar ise iş yerlerinin önündeki su birikintilerini temizledi.

Kars'ın Digor ilçesinde bağlı, salgın tedbirleri kapsamında karantinada olan köyü Kocaköy'de sağanak sele neden oldu. 18 ev sular altında kaldı. Köyün içinden geçen yol sel sularına gömüldü. Halıkışla köyünde de 4 ev sel suları nedeniyle zarar gördü. Ekipler köyde hasar tespit çalışması yaptı.

Ağrı'nın Kavak köyünde de akşam saatlerinde aniden bastıran dolu ve sağanak nedeniyle sel meydana geldi. 4 ev ve çok sayıda ahırın duvarları yıkıldı. Elektrik direkleri devrildi. Evlerinde mahsur kalan 6 kişi köylülerce kurtarıldı. İhbar üzerine köye giden ekiplerce hasar tespit çalışması başlatıldı.

ulusal.com.tr

sağanak doğu güneydoğu anadolu