Trump görüşmeyi iptal etti

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, nükleer deneme sahasını imha etti. Kuzey'in nükleer silah denemesi sahasının imhasının hemen ardından ABD Başkanı Trump'tan önce olumlu açıklama geldi. Ardından ise Trump aynı gün içinde Singapur'da planlanan görüşmelerin iptal olduğunu duyurdu.

Trump görüşmeyi iptal etti

Nükleer deneme sahası imha edildi. Trump önce Kim ile görüşmesini hatırlatıp memnuyetlerini dile getirdi. Ardından ise ikili zirvenin iptal olduğunu açıkladı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, nükleer deneme sahasını imha etti. Nükleer silah deneme sahasının bir dizi patlamayla imha edilmesi, ABD, İngiltere, Rusya ve Çin'den yabancı gazetecilerin gözleri önünde yapıldı.

Punggye-ri nükleer sahası, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin nüfus yoğunluğunun seyrek olduğu kuzeydoğusundaki dağlık bölgenin derinliklerinde bulunuyordu.

Son günlerde zirvenin düzenlenmeyebileceğine yönelik işaretler belirmişken Kuzey'in nükleer silah denemesi sahasının imhasının hemen ardından Trump'tan olumlu açıklama geldi.

Amerikan Başkanı Donald Trump, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-Un ile 12 Haziran'da Singapur'da buluşma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Trump "Buluşma ihtimali yüksek ve bu Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti için muhteşem bir şey olacak. En önemlisi, dünya için muhteşem bir şey olacak." dedi.

Saatler sonra Kim Jong-un'a mektup yazdı Trump. Zirvenin iptal edildiğini açıkladı. Kararın Kim'in Amerika'ya yönelik öfkesi ve düşmanlık göstermesi nedeniyle alındığını savundu.

ulusal.com.tr