Libya ateşkesi sonrası kritik görüşme

Türkiye ve Rusya'nın ateşkes çağrıları Akdeniz'de olumlu netice verdi. Berlin konferansı öncesinde Libya sahasında çatışma kontrol altına alındı. Ulusal Mutabakat Hükümeti'nden sonra Halife Hafter de ateşkesi kabul etti. Dolmabahçe'de ise bu konuyla ilgili önemli bir toplantı vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti başkanıyla bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.

Libya ateşkesi sonrası kritik görüşme

Önce Serrac sonra Hafter ateşkese tamam dedi. Libya'da çatışmaların yerini sessizlik aldı.

TürkAkım projesi için Türkiye'ye gelen Rus lider Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Libya için ateş çağırısında bulunmuştu.

Libya Ulusal Mutabakat Hukümeti, ateşke olumlu karşılık vemişti. Halife Hafter ise önce kabul etmedi, ardından ateşkese uyacağını duyurdu. Böylece ateşkes gece yarısından sonra yürürlüğü girdi.

Libya konulu Berlin konferansı öncesi uyulan ateşkes, başkent Trablus'ta havai fişeklerle kutlandı. Çatışmaların sesiyle yankılanan başkentte gece sessiz geçti.

Türk ordusunun Libya'daki faaliyetleri sürerken, Rusya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Rus lider Vilademir Putin, Libya'daki Rus paralı askerler hakkında konuştu.

Dolmabahçe'deyse Libya zirvesi vardı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Libya meşru yönetimi Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Sarrac'ı kabul etti.

ulusal.com.tr

türkiye rusya libya