Güneşe yatırımdan 30 yıllık kar

Yenilenebilir enerji kaynakları hem cebe hem de çevreye yarıyor. Çatı tipi güneş enerjisi santralleri, hanelerde ortalama 10 bin, sanayide 600 bin liralık bir yatırımla 30 yıl boyunca ücretsiz elektrik kullanma imkanı yaratıyor.

Güneşe yatırımdan 30 yıllık kar

Stratejik öneme sahip enerjide, yenilenebilir enerji kaynaklarının değeri giderek artıyor. Çünkü o kaynaklar hem doğayı hem de cebi koruyor. Güneşe yapılan küçük bir yatırımla yıllar boyunca bedava elektrik kullanmak artık mümkün.

Çatı tipi güneş enerjisi santralleri, hanelerin yanı sıra sanayi içinde ücretsiz elektrik kullanma imkanı yaratıyor. Nasıl mı?

Yeni lisanssız elektrik üretme yönetmeliğinde geçtiğimiz mayıs ayında değişiklik yapılmıştı. Buna göre, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisansız elektrik üretim tesislerinde kurulu güç üst sınırı, 1 megavattan 5 megavata çıkarıldı. Aylık mahsuplaşma uygulaması da hayata geçirildi.

Değişikliklerle çatı tipi GES kurulumu kolaylaştırıldı. Sisteme yatırımcı ilgisi de gün geçtikçe artıyor. Bu yıl sonuna kadar 1500 megavatlık kapasite oluşturulabileceği öngörülüyor.

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, evinin çatısına GES kurulumu yapmak isteyen yatırımcılara bilgi verdi.

Kurulum için bir mühendislik firmasından destek almak ve bir de o 3 aylık süreçte yatırımcının panellerini tedarik etmesi gerekiyor. Demirdağ, önemli tavsiyelerde bulundu.

ulusal.com.tr

Güneş Enerjisi