ABD, Cemil Bayık'ın açıklamasını yalanladı

Washington, KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın “ABD ile dolaylı görüşüyoruz” açıklamasını yalanladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby “Ne doğrudan ne de dolaylı, PKK ile görüşmüyoruz" dedi.

ABD, Cemil Bayık'ın açıklamasını yalanladı

KCK Eş Başkanı Cemil Bayık’ın, "ABD ile dolaylı olarak görüşüyoruz" sözlerine Washington’dan yanıt geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby "PKK ile doğrudan görüşme içerisinde olmadığımızı söyleyebilirim. Kesinlikle görüşmüyoruz” dedi.

Kirby’nin “doğrudan görüşmüyoruz” demesi dikkat çekti. Bu sözlerin hemen ardından bir gazeteci Kirby’e "Doğrudan irtibat halinde olmadığınızı söylediniz, yani dolaylı yollardan görüşüyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Kirby soruya "PKK ile görüşmediğimizi söylüyorum. Ne doğrudan ne de dolaylı. PKK ile görüşmüyoruz" yanıtını verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü PKK’ya "açılımı yeniden başlat" çağrısında da bulundu. Kirby terör örgütü için “Şiddeti reddetmeleri ve barış sürecine yeniden başlamaları gerekiyor” dedi.

Bayık konuya ilişkin önceki gün İngiltere’de yayımlanan Daily Telegraph gazetesine konuşmuştu. Bayık Türk ordusunun Kuzey Irak’a başlattığı operasyonlardan sonra PKK ile Amerika'nın gizli görüşmeleri yaptığını söylemişti. Bayık görüşmeleri “Mesajlar gidip geliyor, toplantılar yapılıyor, mektuplaşmalar var ve bu ilişkinin gelişmesi de olası" sözleriyle açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

abd