ABD'nin Suriye'yi işgali resmileşti

ABD'nin Suriye'yi işgali resmileşti

Fort Russ Haber Ajansı’nın haberine göre ABD son günlerde Suriye’deki işgalci düşman gücü pozisyonunu netleştirdi. Meşru Suriye hükümeti ve Suriyelilere yardımcı olan terör karşıtı Rus koalisyonuna bir genelge gönderen ABD özel harekat, danışmanlar, eğitmenler, teknik elemanlar vb. destek ünitelerinin görevlerini üzerlerine alacaklarını söyledi. Suriye hava sahasını uçuşa kapatan ABD burada uçan Rusya ve Suriye uçaklarını vurmakla tehdit etti.

Irak ve Suriye’deki Amerikan güçlerinin ABDli komutanı Stephen Townsend, Cumartesi günü CNN’e verdiği röportajda “Bu konudaki görüşlerimizi Ruslara ilettik, onlar da bize Suriyelilere ilettiklerini söylediler. Kendimizi tehlike altında hissedersek kendimizi koruyacağımızı söyleyebilirim” sözleriyle işgali resmileştirmiş oldu.

Fort Russ Haber Ajansı’nın haberinde “ABD’nin bu açıklaması bu sorunun bir dönüm noktasına işaret ediyor. ABD’nin daha önce Brookings Institute ya da Council on Foreign Relations gibi birçok Atlantikçi düşünce kuruluşunun yayınlarında yer aldığı gibi Suriye’yi bölmek konusundaki planı net değilse, ABD şimdi elini açmış oldu. Bu toptan savaş riskini daha da arttıran tarihi ve tehlikeli bir gelişmedir” yorumuna da yer verildi.

Haber: Samet Öztürk

ulusalkanal.com.tr