Tezgahlar balıklar ile süslendi
Yaklaşık 5 buçuk aydır devam eden yasak bitti. Tezgahlar balıklar ile süslendi . Ancak her dönemde her balık yenmiyor. Peki, hangi balık, hangi ayda daha lezzetli. Merak edilen tüm soruların cevabı haberimizde...
15 Nisan’da başlayan av yasağı, balıkçıların 31 Ağustos gecesi tekneleri ile açılıp, ağlarını denize atması ile son buldu.
Ekim ayı palamutun en lezzetli olduğu aylardan biri olduğu gibi, diğer balıklar açısından da oldukça bereketli bir ay.
Balık sezonunun açılması ile tezgahlar doldu. Ancak fiyatlar bu günlerde cep yakıyor. Palamutun tanesi 20 liraya alıcı buluyor.
Balığın lezzetini fiyat değil, dönemi belirliyor. Balık takvimine göre de hamsinin en lezzetli olduğu dönem kasım ayı.
Balığın yağı mevsimini belirlediği gibi, pişirme tekniğini de etkiliyor.
ulusal.com.tr