HDP listesinde MİT damgası

HDP’nin milletvekili listelerinin son şekli, İmralı’da Öcalan ile MİT'çiler tarafından belirlendi! HDP'liler de listedeki isimleri İmralı'ya gittiklerinde öğrendi. HDP'de rahatsızlık yaratan listeye ana itiraz, “listelerde batıdan oy alacak isimler yok” yönünde oldu.

HDP listesinde MİT damgası

HDP’nin milletvekili listelerinin nasıl hazırlandığına ilişkin çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Milletvekili listelerine Öcalan ve MİT’in son şeklini verdiği öğrenildi.

Aydınlık gazetesindeki habere göre, aday belirleme için önce HDP yöneticileri bir çalışma yürüttü. Hemen ardından da bu çalışmalar İmralı'daki Abdullah Öcalan'a ve Kandil'e gönderildi.

Kandil belirlenen adaylardan önemli bir bölümüne itiraz etti. Bu itirazlar üzerine listeler yeniden düzenlendi ve MİT tarafından İmralı'ya götürüldü.

İmralı’da Öcalan MİT ekibiyle baş başa vererek listeleri değerlendirdi. Listelerin son hali bu çalışma ile belirlendi. İmralı’nın belirlediği adaylar HDP’lilerde şaşkınlık yarattı.

Aday gösterilmeyeceği kendisine belirtilen Diyarbakır milletvekili Altan Tan o listede görünüyordu. Ayrıca Öcalan’ın yeğeni Dilek Öcalan da listeye dahil edilmişti.

MİT-Öcalan listesi, HDP Genel Merkezi’nde ve Kandil'de tartışmaya neden oldu. Kandil kendi görüşlerinin dikkate alınmamasına itiraz etti. HDP Genel Merkezi’nde de bazı yöneticiler "Genel Başkan Demirtaş ezildi" diyerek listeye karşı çıktı.

“Öcalan böyle uygun gördü” denilmesi de partilileri ikna etmedi. Listeye karşı çıkan çevrelerdeki yaygın görüş; "adayların Batı illerinden oy alamayacağı" şeklinde oldu.

ulusalkanal.com.tr