Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: Nafile bir çabadan ibarettir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'yi IŞİD yanlısı göstermeye çalışmak son derece abes ve kamuoyunda karşılığı olmayan nafile bir çabadan ibarettir" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: Nafile bir çabadan ibarettir

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Eğer CHP, tezkereye 'hayır' derse tarihe IŞİD'in yanında yer almış biri olarak geçecektir" sözlerine CHP Genel Başkan'ı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi.

Yazılı açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin IŞİD gibi barbar bir terör örgütüne ve etnik ayrımcılığa karşı durmaması veya desteklemesi söz konusu olamaz." dedi.

Kılıçdaroğlu, "tezkere tartışmaları vesilesiyle CHP’yi IŞİD yanlısı göstermeye çalışmak son derece abes ve kamuoyunda karşılığı olmayan nafile bir çabadan ibarettir." ifadelerini kullandı.

CHP lideri, "IŞİD’in palazlanmasına sebep olan iktidarın yanlış politikaları ve örtülü desteği" olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, "CHP olarak IŞİD’le ve tüm terör örgütleriyle mücadele sürecinde, Milletimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve uluslararası camianın yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

AKP'yi IŞİD'e destek olmakla suçlayan CHP lideri, "tezekereye karşı olduklarını" ilan etti.

"Hükümet’in IŞİD’i yoketme hedefi yerine, ülkemizi çok daha büyük tehlikelere sokacak maceralar peşinde olduğunun anlaşılması, CHP’nin bugün Meclis’te oylanacak tezkereye karşı olmasının tek nedenidir. Bu Hükümetin evlatlarımızı sonu belli olmayan maceralara sürüklemeye hakkı yoktur."

ulusalkanal.com.tr

kılıçdaroğlu erdoğan