Çin’de koronavirüs nedeniyle can kaybı 425’e çıktı

Türkiye, Çin'in koronavirüsle mücadelesinde yanında. Bugüne kadar tıbbi yardımlar yapıldı. İhtiyaç duyulduğu takdirde de yeni malzemeler ulaştırılacak. Çin'de koronavirüs bilançosu ise artıyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 425'e çıktı.

Çin’de koronavirüs nedeniyle can kaybı 425’e çıktı

Çin koronavirüs tehdidi ile mücadele ediyor. Türkiye'nin Çin'e desteği ise sürüyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ihtiyaç duyulursa Çin'e ek yardım gönderileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bir açıklama yaptı.

"Ülkemiz zaman zaman dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan doğal afetlere müdahalede davet beklemeden ilk ulaşan ülkelerin başında gelmiştir. Çinli meslektaşlarımız ve devlet yönetiminin en kısa sürede bu sorunu aşacaklarına inanıyoruz. Türkiye olarak kapasite ve tecrübemizi paylaşmaya hazırız. Bu konuda Çin vatandaşlarının yanında olduğumuzu ifade etmek isteriz."

Koca, destek mesajında "bir kuşak bir yol inisiyatifi" vurgusu yaptı.

"Çin hükümetinin bir kuşak bir yol inisiyatifinin yalnızca ticaret ve teknoloji alanında değil, sağlık alanında da ülkemizce destek gördüğünü ifade etmek isteriz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk halkı olarak Çin halkının bu zorlu günlerinde yanlarında olduğumuzu, dostâne duygularımızı teyiden bildiririz."

Çin'de bilanço ise artıyor. Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 425'e, virüsten etkilenenlerin sayısı 2 bin 788'e çıktı. Hastanelerdeki 20 bin 438 kişinin durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Ulusal Sağlık Komisyonu'nun verilerine göre; Şüpheli vaka sayısı 23 bin 214'e, müşahede altına alınanların sayısı ise 171 bin 329'a ulaştı.

Çin'de son 24 saatte 64 can kaybı yaşandı, 3 binden fazla yeni vaka tespit edildi. Toplam taburcu edilen hasta sayısı ise 632 oldu.

Koronavirüsün merkez üssü Hubey eyaletinde tespit edilen vaka sayısı 13 bini geçti.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde de yeni tip koronavirüs nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti. Çin dışında koronavirüsten ilk can kaybı da Filipinler'de yaşanmıştı. Böylece koronavirüsten dünya genelinde yaşanan can kaybı 427’ye yükseldi.

Belçika ve Malezya'da ilk koronavirüs vakaları görüldü. Japonya ve Hindistan'dan ise koronavirüs önlemi geldi. Hindistan, Çin vizelerini iptal etti. Japonya, 3 bin 700'ün üzerinde kişinin bulunduğu bir kruvaziyeri karantinaya aldı.

ulusal.com.tr

koronavirüs çin