''Felakete yol açarsınız''

Başbakan Tayyip Erdoğan, Uzakdoğu ziyareti dönüşünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan Ergenekon davasındaki hukuksuzluklar konusunda savcıları suçladı, Özel Görevli Mahkemelerin kapatılmasıyla ilgili çalışma başlatıldığını söyledi. Erdoğan, HSYK'nın yapısını kökten değiştirecek kanun teklifiyle ilgili de konuştu. 2010 referandumunu eleştiren Erdoğan, "Yargı son referandumla yürütmeye müdahale gücü elde etti" dedi.

''Felakete yol açarsınız''

Başbakan Tayyip Erdoğan, Uzakdoğu ziyareti dönüşünde uçakta önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerle sohbet eden Erdoğan, yeniden yargılama konusunu değerlendirdi.

Erdoğan, "Kuru-yaş meselesi. Mesela Eski Genelkurmay Başkanımız İlker Başbuğ hakkındaki süreçle ilgili daha önce de konuşmuştum. Kalkıp ona terör örgütü lideri derseniz felakete yol açarsınız." dedi.

Erdoğan, Ergenekon davasındaki hukuksuzluklarla ilgili savcıları suçladı. Özel Görevli Mahkemelerin kapatılması için çalışma başlattıklarını açıklayan Başbakan, yeniden yargılamanın tescilli katiller hariç herkesi kapsayacağını söyledi.

Erdoğan, yolsuzluk skandallarıyla ilgili de konuştu. "Büyük resim ortaya çıktı mı?" sorusuna Erdoğan, "Hayır, ortaya çıkacak daha çok şey var. Bir bedene giren virüs misali. Virüs vücuda girer, uzun süre yerleşir ve orada kendine yer edinir. Ama vücut sonra o virüse karşı kendini toparlar, sonra da o virüsü yok eder." şeklinde cevap verdi.

Erdoğan, 2010 referandumu ile HSYK'ya yürütmeye müdahale yetkisi verildiğini şu sözlerle savundu:

"En büyük sıkıntı yargı vesayeti. Yargı erki son referandumla yürütmeye müdahale gücü elde etti ve bunu uygulamaya başladı. Tıpkı Danıştay olayı gibi. HSYK Kanunu’nun 138. maddesini çalıştırıp, Anayasa Mahkemesi’ne güya ön alıyor. Psikolojik baskı girişimidir bu. Bu defa da HSKY’da yeni düzenlemenin Anayasa Mahkemesi’ne gideceğini varsayıp oraya gözdağı vermeye çalışıyorlar."

Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda kendisini karşılamaya giden kurmaylarıyla 1 saat görüştü. Erdoğan'ı kaşrılayanlar arasında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı.

ulusalkanal.com.tr

AKP cemaat hsyk erdoğan ilker başbuğ kavga referandum