Mısır yenileme kararı aldı!

Mısır, Türkiye ile ticaret yolu anlaşmasını yenilemeyecek! Mısır Dışişleri Bakanlığı'nda görevli üst düzey bir yetkili, 2015 yılı Nisan ayında sona erecek olan ticaret yolu anlaşmasını uzatmayacaklarını açıkladı. Yetkili, niyetlerini Türk yetkililere de bildirdiklerini belirtti.

Hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hem de hükümetin Mısır'a karşı aldığı tutum Ankara-Kahire ilişkilerini gerdi. Mısır, Türkiye ile ticaret yolu anlaşmasını yenilemeyeceklerini açıkladı.

Açıklamayı, Mısır’lı üst düzey bir dışişleri yetkilisi yaptı. Çin Haber Ajansı konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen yetkili, "Nisan 2015 tarihinde sona erecek olan ticaret yolu anlaşmasını uzatmayacaklarını ve bu niyetlerinin Türk tarafına bildirdiklerini" söyledi.

İki ülke arasında var olan anlaşma, Türk ürünlerinin özellikle Basra Körfezi ve diğer yabancı pazarlara ulaştırılmasını kolaylaştırıyor.

Anlaşma gereği Mısır, Türkiye’ye İskenderiye ve diğer bazı Mısır limanlarını kullanma kolaylığı sağlıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi'ye yönelik sözleri, "Tepkimiz Türk halkına değil AKP hükümetine" diyen Mısırlılar tarafından Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği önünde de protesto edilmişti.

ulusalkanal.com.tr