Vatan Partisi MKK üyesi Ferit İlsever, Ergenekon temyiz duruşmasında savunmasını yaptı

Vatan Partisi MKK üyesi Ferit İlsever, Ergenekon temyiz duruşmasında savunmasını yaptı

Yargıtay'da başlayan Ergenekon davasının temyiz duruşmasının 3. gününde savunma sırası Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Ferit İlsever’deydi. Ferit İlsever adına savunmayı, İlsever’in avukatı Ceyhan Mumcu gerçekleştirdi.

Mumcu, Ferit İlsever ile ilgili tek bir olayın olduğunu ifade edereK, “Cumhuriyet Gazetesi’nin mali krize düşmesi nedeniyle Aydınlık Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi ve Ulusal Kanal arasında bir toplantı yapıldı. Böyle toplantılar çok olağandır. Daha sonra İlhan Selçuk’un baş yazar olması konusu gündeme getirildi. İlhan Selçuk, Nadir Nadi’nin vefatının ardından baş yazar olmuştur. Onun dışında bir şey daha söylemek istiyorum. Bu davanın ilk duruşmasında bir cemaat gazetesi, ‘Uğur Mumcu’nun ağabeyi katillerinin avukatı çıktı’ diye manşet attı. Kardeşimi öldürenlerin hiçbirisi bu davanın sanığı değildir” dedi.

TALAT PAŞA KOMİTESİ OPERASYONA DAHİL EDİLDİ

Ferit İlsever’in avukatlarınden Mehmet Cengiz de İlsever’in, Talat Paşa Komitesi’nde aktif olarak görev almakla suçlandığını ifade ederek, “Ermeni soykırımı yalanına karşı mücadele etmek için bu komite oluşturuldu. AİHM, Doğu Perinçek’in yargılandığı davada Perinçek’i haklı bulmuştu. Daha sonra Avrupa Parlamentosu, ‘bu komiteyi dağıtın’ talimatını vermişti. Böylece Talat Paşa Komitesi de operasyona dahil edildi. Doğu Perinçek’in AİHM’de yargılandığı davada Dışişleri Bakanlığı da Perinçek’in yanında yer aldı” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi MKK üyesi Ferit İlsever