İthal kağıt krizine karşı birlik

Dövizde yaşanan dalgalanmayla gündeme gelen ithal kağıt krizine karşı çok sayıda gazete ve dergi temsilcisi bir araya geldi. Hükümete yakın gazetelerin temsilcilerinin de katıldığı İstanbul'daki toplantıda krize karşı önlemler tartışıldı. Toplantıda, ortaya çıkan çözüm yollarının raporlaştırılarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunulması kararlaştırıldı.

İthal kağıt krizine karşı yazılı basın bir araya geldi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İstanbul'da kağıt krizinin önüne geçilmesi için çok sayıda gazete ve dergi temsilcisinin katıldığı önemli bir toplantı düzenledi.

Krize karşı çözüm yollarının tartışıldığı toplantıda hükümete yakın gazeteler de vardı.

"Basın İlan Müzesi'ndeki toplantıya Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Yayıncılar Birliği, Aydınlık, Hürriyet, Milliyet, Yeni Şafak, Yeniçağ, Cumhuriyet, Karar, Birgün, Evrensel, Dünya, Yeni İstanbul, Yenigün, Gölcük Haber Gazetelerinin temsilcileri ile Leman Dergisi temsilcisi katıldı."

Aydınlık gazetesinin haberine göre, toplantıdaki öneriler raporlaştırılarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Toplantıda konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, yetkililerin hızla devreye girmesi gerektiğini söyledi.

"Türkiye’nin okumaya, bilgilenmeye ihtiyacı var. Bunun için de kitap, gazete ve gazete haberciliği lazım. Bu yüzden sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız."

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri İlkay Akkaya da toplantıda konuşanlar arasındaydı. Çözümlerin belli olduğunu belirten Akkaya, ilk olarak Basın İlan Kurumu'nun verdiği ilan desteğini hemen artırması gerektiğini kaydetti.

Toplantıda söz alan Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel de yazılı basın kuruluşlarının aralarındaki siyasi farklılıkları bir kenara bırakması gerektiğini ifade etti. Yazılı basının sona ermesine yol açacak gelişmeleri birlikte engelleme çağrısı yaptı.

ulusal.com.tr

gazete kağıt krizi