Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı Almanya'da gözaltına alındı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı Almanya'da casusluk yaptığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı Almanya'da gözaltına alındı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı Almanya'da casusluk yaptığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Aydınlık, Alman basının "Türk istihbaratı için casusluk yapan üç Türk gözaltına alındı" diyerek duyurduğu haberdeki isimlerden birinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı olan Muhammed Taha Gergerlioğlu olduğu bilgisine ulaştı.

Karlsruhe'deki Federal Savcılıktan yapılan açıklamada da, üç Türk hakkında Federal Mahkeme'nin 11 Kasım 2014 tarihinde tutuklama kararı olduğu belirtildi.

Açıklamada, Muhammed Taha Gergerlioğlu ve Göksel G'nin önceki gün Frankfurt Havalimanı'nda, Ahmet Duran G'nin de ikamet ettiği Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde gözaltına alındığı ve Federal Yüksek Mahkemesi'ne çıkarıldığı kaydedildi. Açıklamada, bu üç Türk vatandaşına Muhammet Taha Gergerlioğlu'nun liderlik ettiği öne sürüldü.

Savcılık, Ahmet Duran Y. ve Gösel G'nin Almanya'da yaşayan Türkler ile ilgili ve buradaki organizasyon yapısı hakkında bilgi topladığı ve zanlıların bu bilgileri Muhammed Taha Gergerlioğlu'na ilettiği savunuldu.

Gözaltında bulunan zanlılar hakkında Federal Savcılık yönetimindeki Rheinland-Pfalz Eyalet Kriminal Dairesi'nce soruşturmanın sürdürüleceği belirtildi.

Başbakanlık bürokratlarının çarşamba günü gözaltına alındığı kaydedildi. Yetkililer Gergerlioğlu ve beraberindeki heyetin yarın Türkiye'ye getirileceğini belirtti.

Mehmet Bozkurt/ Aydınlık

almanya Başbakan Ahmet Davutoğlu Muhammed Taha Gergerlioğlu