Amerika'dan Rusya'ya yeni yaptırım

Amerika'dan Rusya'ya yeni yaptırımlar geldi. İkisi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in beyin takımından, yedi hükümet yetkilisi ile Putin'in yakın çevresiyle bağlantılı 17 şirketin malvarlığı donduruldu. Gerekçe, Rusya'nın Cenevre Anlaşması'na uymaması ve Ukrayna'da kışkırtıcı eylemler yapması.

Amerika'dan Rusya'ya yeni yaptırım

Karar, G7 grubunda alındı, açıklama Beyaz Saray'dan geldi. AmerikaRusya'ya karşı yeni yaptırımlara imza attı.

Beyaz Saray Sözcüsü Carney, Amerika'nın, yedi Rus hükümet yetkilisi ile 17 şirketin malvarlığını dondurduğunu açıkladı. Malvarlığı dondurulan 7 hükümet yetkilisinden ikisi Putin'in beyin takımı içinde yer alıyor. Başbakan Yardımcısı Dimitri Kozak ve İçişleri Komisyonu'ndan Aleksey Kuşkov, Devlet Başkanlığı Ofisi'nden Viyaçislav Volodin ve İgor Seçin, Amerika'nın malvarlığını dondurduğu isimler arasında.

Bir yaptırım da askeri alanda geldi. Amerika Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatına yönelik lisansları iptal etme kararı aldı.

Amerika, Rusya'nın 17 Nisan'da Cenevre'de alınan kararlara uymadığını ve Ukrayna'da kışkırtıcı eylemlere imza attığını öne sürdü.

Rusya ise Amerika'nın yaptırımlarının ülkeyi etkilemeyeceği görüşünde.

Karara bir tepki de Çin'den geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Qin Gang, yaptırımların Ukrayna'daki sorunun çözülmesini sağlamak yerine, gerginliği arttıracağını ve tarafların çıkarlarına da uymadığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

rusya amerika Ukrayna Beyaz Saray