Cumhuriyet Bayramı kutlamaları devam ediyor

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları devam ediyor. Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin düzenlediği Cumhuriyet konserde genç keman virtiözü Alican Süner sahne aldı. Antalaya'da da Devlet Senfoni Orkestrası tarafından Cumhuriyet Bayramı'na özel bir konser verildi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları devam ediyor

Cumhuriyet'in 92. yıl kutlamaları devam ediyor. Mersin'de Devlet Opera ve Balesi Cumhuriyet konseri düzenledi. Konsere yurt dışındaki birçok yarışmada birinci olan genç genç keman virtiözü Alican Süner'de eşlik etti.

Alican Süner sahneye Berlin Sanat Üniversitesi tarafından kendisine emanet olarak verilen, J. Gagliano 1742 yapımı kemanla sahneye çıktı. Süner, Pityotr Ilyiç Çaykovski'nin baş yapıtlarını seslendirdi. Salon kemanın tellerinden çıkan nağmelerle çınladı, dinleyiciler ayakta alkışladı.

Konserin 2'nci bölümünde ise soprano Selva Erdener sahnedeydi. Erdener, Turgay Erdener'in Afife Jale'nin hayatı üzerine kurulan 12 bölümlük 'Afife Balesi'nden Seçmeler' seslendirdi. Esere ud sanatçısı Kamuran Umuzdaş da eşlik etti.

Antalaya'da da Devlet Senfoni Orkestrası dev bir konser verdi. İlk bölümde öğretim görevlisi piyano sanatçısı Ekaterina Aktı sahneye çıktı.

Gecenin sonundaysa, sanatçılar ve izleyiciler hep bir ağızdan 10. yıl marşını okudu.

ulusalkanal.com.tr