Gizli İstihbarat bülteni deşifre oldu!

Emniyet İstihbarat Dairesi'nin Haziran ayında il teşkilatlarına "Fethullah Gülen Örgütü" bülteninde gönderdiği ortaya çıktı. Gizli bültende örgütün katmanları anlatıldı. 7 katmandan oluşan şemanın zirvesinde, Fethullah Gülen var.

Gizli İstihbarat bülteni deşifre oldu!

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın il teşkilatlarına gönderdiği "İstihbarat Bülteni" basına sızdı. Gizli istihbarat bülteninde "Paralel Devlet Yapılanması - Fethullah Gülen Örgütü" 22 sayfa önemli bir bölüm ayrıldı. "Fethullah Gülen Örgütü", amacı, stratejisi, taktik ve yönletmeleri, oluşumu, örgütlenme şekli, imamların faaliyetleri, kamu kuruluşlarındaki yapılanması, medya faaliyetleri, sosya medya, eğitim kurumları ve mali yapı başlıkları altında incelendi.

Emniyet İstihbarat Dairesi bültenine göre örgüt 7 katmandan oluşuyor. 7. katmanda yani en üst tabakada Fethullah Gülen yer alıyor.

İşte o katmanlar özellikleri:

7. TABAKA:

Fethullah Gülen.

6. TABAKA: En üst katman "Hizmet"in en has tabakasıdır. Fethullah Gülen'in aşağı tabakalar ile irtibatını sağlar. Görev değişikliği ve aziller bakar. Doğrudan Fethullah Gülen atar.

5. TABAKA: Üst düzey gizlilik gerektirir. Devlettki yapılanmayı organize eden, yürüten tabakadır. Bu tabakadakiler birbirini çok az tanır. Doğrudan Fethullah Gülen atar.

4. TABAKA: Bağlılık ve itaatte dereceye girenlerin yükseldiği teftiş-kontrol tabakasıdır. Hizmeti denetler. Müfettişler, irşad ekipleri bu tabakadadır.

3. TABAKA: Ev ağabeyleri, semt, bölge, belde ve şehir sorumluları statüsünde olanlar. Bu tabaka ideolojik örgütlenmeyi sağlar.

2. TABAKA: Okul, dershane, yurt, banka, gazete, dergi, vakıf vs. resmi kurumlarda görevli olanların oluşturduğu tabakadır. En sadık gruptur.

1. TABAK: Halk tabanı. Cemaate gönül veren ve iman bağı ile bağlı olanları oluşturduğu tabakadır. Fiili ve maddi destek sağlayan müntesiplerden oluşur.

ulusalkanal.com.tr