TBMM'de bu hafta 'OHAL' görüşülecek

Meclis'in bu haftaki mesaisinin ana gündem maddesi FETÖ'cü darbe girişiminin yansımaları olacak. Salı günü Olağanüstü Hal'in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresinin ele alınacağı Genel Kurul'da, OHAL kapsamında çıkartılan 667 sayılı kararname görüşülecek. FETÖ'cü darbe girişimine ilişkin kurulan Meclis Araştırma Komisyonu da mesaide olacak.

TBMM'de bu hafta 'OHAL' görüşülecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yoğun bir haftaya giriyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 11 Ekim Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda muhalefet partilerinin milletvekillerinden gelecek sözlü soruları yanıtlayacak.

Ardından, Olağanüstü Hal'in süresinin 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek. Tezkere, ülke genelinde devam etmekte olan OHAL'in, 19 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 01'den geçerli olmak üzere 3 ay süreyle uzatılmasını içeriyor.

Genel Kurul'un bu haftaki en önemli gündem başlıklarından biri de OHAL ilanının ardından çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler olacak. 20 Ağustos'ta Meclis tatile girmeden görüşmelerine başlanan ancak yarım kalan 667 sayılı kararname ele alınacak.

Şu ana kadar çıkartılmış 8 kararname bulunuyor. AKP, bunların Genel Kurul'da görüşülmeden önce ele alınması için muhalefete yeni bir komisyon kurulmasını önerdi.

Buna göre, kararnamelere yapılan itirazları değerlendirmek üzere kurulacak komisyonun Meclis'te bulunan 4 partiden birer temsilci ile oluşturulması hedefleniyor. Komisyonda, Başbakan Yardımcı Nurettin Canikli'nin yer alması da gündemde.

15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimine ilişkin kurulan Meclis Araştırma Komisyonu da bu hafta mesaisine devam edecek. Geçen hafta yaptığı toplantılarda yol haritasını çizen komisyonda bu hafta, darbe girişimine ilişkin kimlerin dinleneceği belirlenecek.

Araştırma Komisyonu Başkanı AKP'li vekil Reşat Petek'in Fethullah Gülen ile ilgili daha önce söyledikleri ise tartışılmaya devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr