Abdullah Ağar, Şırnak Kato Dağı'ndaki operasyonu yorumladı

Abdullah Ağar, Şırnak Kato Dağı'daki operasyonu yorumladı. Ağar, "Kato dağındaki operasyon 21. gününde... 2.900 metredeki hava ve iklim koşullarında, her tarafı kokurdanlarla, bıçak gibi kayalarla, ters kompartıman bloklarla dolu olan bu dağda 20 gündür hareketli olmak en az beşer - yediler kilo kaybı ve olağanüstü yorgunluk ve hırpalanmışlık demektir. Bunu da en iyi terörist bilir. Operasyon birliklerin yorgunluğu, arkasını, hırpalanmışlığı kollar. Baskın, pusu, taciz, sızma, mayın ve patlayıcı peşine düşer." ifadelerini kullandı.

Abdullah Ağar, Şırnak Kato Dağı'ndaki operasyonu yorumladı

Şırnak Kato Dağı'ndaki operasyon 21. gününde.

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, operasyonla ilgili olarak, "2.900 metredeki hava ve iklim koşullarında, her tarafı kokurdanlarla, bıçak gibi kayalarla, ters kompartıman bloklarla dolu olan bu dağda 20 gündür hareketli olmak en az beşer - yediler kilo kaybı ve olağanüstü yorgunluk ve hırpalanmışlık demektir. Bunu da en iyi terörist bilir. Operasyon birliklerin yorgunluğu, arkasını, hırpalanmışlığı kollar. Baskın, pusu, taciz, sızma, mayın ve patlayıcı peşine düşer. Ancak bu sefer de başaramamış. Ava giderken yine avlanmışlar. Kato dağındaki operasyon birliklerinin arkasını yorgunluğunu hırpalanmışlığını kollayan teröristler tespit edilmiş ve F-16'lar devreye girmiş. 7 terörist hava akınıyla İMHA... (Kato güneyi ile Hisarkapı arası Terzi Tepede)" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Ağar, bu mücadelenin sadece terörist karşı bir mücadele olmadığını vurguladı.

Araziye, doğaya, iklim koşullarına, zamana, benliğine ve bedenine, bir de teröre ve teröriste karşı verilen ölümüne bir uğraş olduğunu aktardı.

Ağar, "Bu mücadelede Mehmetçik, en çokta milletinin gönlünü kendi gönlünün yanında görmek ister." ifadeleriyle yorumunu bitirdi.

ulusalkanal.com.tr

abdullah ağar Kato Dağı