Rıza Sarraf kefaletle serbest bırakılma talebinden vazgeçti

Amerika'da gözaltına alınarak tutuklanan İran asıllı Türk iş adamı Rıza Sarraf, kefaletle serbest bırakılma talebinden vazgeçti. Sarraf, Floriada'dan New York'a nakledilecek. Gelişmeleri, Sarraf hakkındaki iddianameyi hazırlayan savcı Preet Bharara duyurdu.

Rıza Sarraf kefaletle serbest bırakılma talebinden vazgeçti

Miami’de FBI tarafından yakalanan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Rıza Sarraf kefaletle serbest bırakılma talebinden vazgeçti. "Dolandırıcılık, İran yaptırımlarını ihlal etmek, bankacılık sahtekârlığı ve karapara aklamaktan" tutuklanan Sarraf, New York’a sevk edilecek.

Sarraf'ın geçici avukatı Lee Stapleton, mahkemeye bir dilekçe sundu. 4 Nisan’da yapılacak duruşmada kefalet konusunda gündeme alınmamasını istedi. Dilekçede Rıza Sarraf'ın duruşmaya çıkarılmaması da talep edildi.

Miami Savcısı James Hayes’in dilekçeye itiraz etmeyeceğini açıklamasının ardından da Hâkim Edwin Torres, dilekçeyi aynı gün kabul etti.

Bu durumda, 4 Nisan’da Miami’de yapılması planlanan kefalet davası olmayacak. Sarraf polis gözetiminde New York’a götürülecek ve dava orada devam edecek.

Sarraf'ın New York’a götürüleceğini Başsavcı Preet Bharara duyurdu. Karara dair belgeyi yayınlanan Bharara, "Rıza Sarraf, Florida’daki mahkemede kefaletten vazgeçti, bundan sonraki işlemler için New York’a nakledilecek” dedi.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre Sarraf'ın transferi ile ilgili işlemlerin U.S. Marshal Service tarafından yürütülecek.

ulusalkanal.com.tr

abd rıza sarraf talep