PKK'nın Avrupa sorumlusu: Bizde kırılmalar oldu

PKK'nın Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar, açılım sürecinin tıkandığını, PKK'nın içinde kırılmaların yaşandığını açıkladı. Öcalan ve PKK'nın taleplerini sıralayan Aydar, Misak-ı Milli komisyonu ile Türkiye sınırlarını da içine alan bir Kürt devleti kurmak istediklerini söyledi.

PKK'nın Avrupa sorumlusu: Bizde kırılmalar oldu

PKK ve KCK'nın Avrupa Sorumlusu Zübeyir Aydar, açılım sürecindeki tıkanıklıkları anlattı.

Haber Türk gazetesine konuşan Aydar, açılım sürecinde PKK'da kırılmalar yaşandığını söyledi. Aydar, "Açılımda verilen sözler tutulmayınca karşılıklı hareketlenmeler oldu. Çözümün düşmanları çomak sokuyor. Bizde kırılmalar oldu." dedi.

"ORTAK DEVLET KURALIM"

Oslo görüşmelerinde de yer alan Aydar, Öcalan'ın taleplerini sıraladı. Hedef, Misak-ı Milli komisyonu yoluyla "Büyük Kürdistan'ı kurmak".

"Öcalan diyor ki Misak-ı Milli komisyonu kurulsun. Türkiye içinde değil, bölgedeki tüm Kürtlerle Avrupa Birliği benzeri, sınırların ortadan kalktığı demokratik bir birlik modeli olsun istiyoruz. Ortak bir devlet olsun, biz de kendimizi o devlete ait hissedelim. Türkiye halen halen böyle bir karar vermedi, halen eski devletin kodlarıyla hareket ediyor."

Aydar, açılım müzakerelerinde Öcalan başkanlığındaki PKK heyeti ile devlet heyetinin masaya oturması ve anlaşma imzalamasını istedi. "Açılımın alternatifi geçmişi daha kötü yaşamaktır" diyen Aydar, devletin kamu düzenini PKK ile beraber oluşturmasını teklif etti.

ulusalkanal.com.tr

pkk kck avrupa zübeyir aydar