Fethullah Gülen hakkında yürütülen soruşturma derinleştiriliyor

Gülen örgütü lideri Fethullah Gülen hakkında yürütülen soruşturmada öenmli bir gelişme yaşandı. Gülen'in 1989'dan bu yana takipsizlik ya da beraatle sonuçlanan dosyaları da soruşturmaya dahil edildi.

Fethullah Gülen hakkında yürütülen soruşturma derinleştiriliyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Gülen örgütüne yönelik yürüttüğü "Darbe, Örgüt Kurmak ve Yönetmek, Anayasal Düzeni Bozma, Casusluk" soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Savcılığı, soruşturmaya, örgüt lideri Fethullah Gülen'in 1989'dan bugüne kadar beraat ve takipsizlikle sonuçlanan dosyalarını da dahil etti.

Soruşturma kapsamında, devlet kurumları içinde yuvalanmış 62 bini emniyet mensubu olmak üzere yaklaşık 70 bin kişinin Gülen örgütü ile birlikte hareket ettiği iddiaları inceleniyor.

Savcılık, istihbarat birimleri tarafından hazırlanan raporları incelemek için talepte bulunacak. Örgütünün finans kaynaklarına yönelik ise ayrı bir çalışma yürütülecek. Örgüte destek veren şirket ve işadamları tespit edilerek haklarında "Örgüte yardım ve yataklıktan" soruşturma açılacak.

uluslakanal.com.tr