21 akademisyene gözaltı

"PKK'ya operasyonlar dursun" talebiyle bildiri yayınlayan akademisyenlere yönelik operasyonların düğmesine basıldı. 11 ilde akademisyenler hakkında soruşturma açıldı. Kocaeli ve Bursa'da 24 akademisyen hakkında gözaltı kararı alındı. Bolu'da 3 evde arama yapıldı. Giresun'da imzacı bir akademisyen görevden uzaklaştırıldı. İşte ayrıntılar...

21 akademisyene gözaltı

PKK'ya yönelik operasyonların durdurulması için bildiri yayınlayan akademisyenlere yönelik operasyon başlatıldı.

Kocaeli Üniversitesinde görevli 21 akademisyen hakkında gözaltı kararı alındı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından gözaltı kararı aldığı öğrenildi.

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde de 3 akademisyen üniversitedeki odalarında gözaltına alındı.

Bolu'da 3 akademisyenin evinde arama yapıldı. Akademisyenler hakkında üniversitenin başlattığı idari soruşturmanın da sürdüğü belirtildi.

Giresun Üniversitesi, bildiriye imza atan bir öğretim üyesinin görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Gaziantep'te 4 akademisyene disiplin soruşturması başlatıldı. YÖK ve savcılık tarafından da 4 akademisyen hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.

Mersin Üniversitesi'nde 20, Akdeniz Üniversitesi'nde 9, Çukurova Üniversitesi'nde 2, Batman Üniversitesi'nde 5, Selçuk Üniversitesi'nde 1,Trakya Üniversitesi'nde 2, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde 4, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde 6, Osmangazi Üniversitesi'nde 4, Anadolu Üniversitesi'nde 15 akademisyen hakkında soruşturma açıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu, 82 akademisyen hakkında resen soruşturma açtı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca da "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlatıldı.