HDP'nin açılım ekibi Yalçın Akdoğan ile görüştü

HDP ve PKK kanadı yeni haftaya kadavraya kalp masajı yaparak başladı. PKK'nın Ayn el Arab yenilgisi ve Türkiye'deki terör eylemlerinin ardından HDP heyeti hükümetle görüştü. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile 1 saat süren toplantı sonrası HDP heyeti tarafından yapılan açıklamada, "Öcalan ile görüşebilmek için izin istendiği ancak hükümetin gidiş takvimiyle henüz net bir tarih vermediği" belirtildi.

HDP'nin açılım ekibi Yalçın Akdoğan ile görüştü

HDP'nin açılım heyeti, Başbakanlık Merkez binada, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan görüştü. Görüşme öncesi Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan açıklama yaptı.

Akdoğan "eylemsizlik" vurgusu yaptı, önceliğin kamu düzeni olduğunu belirtti. PKK kanadından gelen "ABD görüşmelerde üçüncü göz olsun" önerisiyle ilgili de "Bu süreç yerli bir süreç. Farklı bir ülkenin, mekanizmanın, sistemin, örgütün, yapının bunun içerisinde olmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Akdoğan'ın bu açıklamasının ardından toplantı başladı. 1 saat süren görüşme sonrası bu kez HDP heyeti gazetecilerin karşısına geçti.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için izin istediklerini belirtti.

"Süreçte üçüncü göz" önerisiyle iligili de konuştu.

HDP heyetinin açıklamasının ardından da Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan konuştu. Akdoğan ise "Eylemsizlik gerçek olmalı" dedi, eylemsizliğin tüm boyutları ile inşaa edilmesi gerektiğini belirtti.

Aydın Gerginulusalkanal.com.tr

pkk terör