Kahraman şoför askere saldırıyı son anda önledi

Likit gaz yüklü tankerine binen teröristler, şoföre Suveren Jandarma Karakolu'na sürmesini istedi. Teröristin bomba yerleştirmeye çalıştığını fark eden şoför tankerin acil imdat frenini çekti. PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

Kahraman şoför askere saldırıyı son anda önledi

Teröristler Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden Iğdır’a gitmekte olan 3 TIR, bir tanker ve 4 otomobili durdurdu. İki TIR'ı yakan teröristlerden biri likit gaz yüklü tankerin şoförü T.M.G.'nin yanına oturarak Suveren Jandarma Karakolu'na sürmesini istedi. Aracını jandarma karakoluna sürerken teröristin bomba yerleştirmeye çalıştığını fark eden şoför tankerin acil imdat frenini çekerek aşağı atlayıp kaçtı. Olası bir katliamı gerçekleştiremeyen terörist de tankerden inerek kendilerini takip eden otomobille bekleyen diğer teröristlerle ile birlikte Korhan yaylasından Ağrı Dağı yönüne gittiler.

Jandarma karakoluna yaklaşık 200 metre kala tankeri durduran şoför T.M.G., büyük bir faciayı önlemiş oldu. Yanan gaz yüklü tankeri Iğdır Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, TOMA ve havaalanı itfaiyesi söndürdü. Tankerin içinde bulunan gaz kapaklar açılarak boşaltıldı. Jandarma olay yerinde tedbir aldı. Teröristlerin hava saldırısına karşılık Korhan yaylasına götürdükleri otomobilleri yaktıktan sonra Ağrı Dağı’na doğru kaçtıkları belirlendi.

PKK'LI TERÖRİSTLERİ ETKİSİZ HALE GETİRMEK İÇİN HAVA DESTEKLİ OPERASYON BAŞLATILDI

AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesi ile Iğdır'ı birbirine bağlayan karayolunu keserek bir tanker ile TIR'ı yakıp kaçan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı. Bir grup PKK'lı terörist, dün saat 17.00 sıralarında Doğubayazıt- Iğdır karayolunu Pamuk Geçidi mevkisinde yolu kesti. Teröristler, yoldan geçen bir tanker ile TIR'ı durdurduktan sonra benzin dökerek yaktı. Bazı otomobilleri de gasp eden PKK'lı teröristler, Ağrı Dağı'na doğru otomobille kaçtı.

Olayın duyulmasının ardından karayolu, Doğubayazıt'ın çıkışındaki Yeşilkent binaları önünde güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Teröristleri de etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

Doğubayazıt- Iğdır karayolu dünden beri kapalı

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi ile Iğdır karayolu arası, teröristlerce 2 aracın ateşe verilmesi nedeniyle dün öğleden sonra ulaşıma kapatıldı. Yoldan geçmek isteyenler, geceyi araçlarında geçirdi.

PKK'lı teröristler, saat 17.00 sıralarında Doğubayazıt- Iğdır karayolunu Pamuk Geçidi mevkisinde kesti. Teröristler, yoldan geçen bir tanker ile TIR'ı durdurup şoförlerini indirdikten sonra benzin dökerek yaktı. Bazı otomobilleri de gasp eden PKK'lı teröristler, Ağrı Dağı'na doğru otomobille kaçtı.

Olayın duyulmasının ardından karayolu, Doğubayazıt'ın çıkışındaki Yeşilkent binaları önünde güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Doğubayazıt yönünden gelerek Iğdır'a gitmek isteyen araçlar Karabulak Jandarma karakolu önünde durdurularak geçişlerine izin verilmedi. Yolda yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Askerin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede yol kapalı olunca sürücüler geceyi araçlarında geçirdi.

'MAĞDUR OLDUK'

Sebze almak için Iğdır’a gideceğini anlatan sürücülerden Mehmet Latif Kaya, "Taşlıçay’dan Iğdır’a sebze almak için gidecektim. Dün geldik yol kapalıydı, bugün geldik yol yine kapalı. Çok mağdur olduk, halen bekliyoruz" dedi.

Dün akşamdan beri beklediklerini söyleyen yolcu otobüsü şoförü Ömer Çelik ise "Arabalar yakılmış yolcularımızla birlikte burada mağdur kaldık. Ne su, ne yiyecek, ne de lavabo yok burada. Yollar gittikçe berbat oluyor ne yapacağımızı bilemiyoruz" diye konuştu. (DHA)