Financial Times'tan Biden'a TGB uyarısı

Financial Times Türkiye Muhabiri Daniel Bombey, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı uyararak, "Bu hafta İstanbul'a gelecek ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden kendini hazırlasa iyi olur" dedi.

Financial Times'tan Biden'a TGB uyarısı

Financial Times Türkiye Muhabiri Daniel Bombey, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı uyararak, "Bu hafta İstanbul'a gelecek ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden kendini hazırlasa iyi olur" dedi.

Daniel Bombey, Türkiye Gençlik Birliği(TGB) ve İşçi Partisi Öncü Gençlik üyelerinin Amerikan askerinin başına çuval geçirmesi üzerine bir yazı kaleme aldı. Dombey, eylemin ABD'nin PYD'ye yaptığı silah yardımının TGB ve Öncü Gençlik'in eylemini hazırlayan etken olduğunu belirtti. Dombey konu hakkında, "Bazı şikâyetler tüm gündemi gölgeliyor. En çok da Suriye sorunu. Erdoğan'ın cihatçılar tarafından sarılan Kobanê'nin Kürt savunmacılarıyla ilgili kuşkuları Türk kamuoyunun önemli bir kısmını yansıtıyor. Suriyeli Kürtler'in bu savaşta Washington'la müttefik olması Türkler ‘in öfkesini önemli oranda arttırdı. Ülkenin dünyanın geri kalanına duyduğu kızgınlığın altında giderek artan izolasyonunun bulunduğu sonucuna varmak cazip. Amerikalı denizcilere yapılan üzücü saldırıdan çok asıl endişe nedeni olabilir" ifadelerini kullandı.

Dombey eylemi ise, "Üç Amerikalı denizci Türkiye'nin dış dünyayla ilgili şüphelerine kurban gittiklerinde İstanbul'un eski kesiminde kıyı izinlerinin tadını çıkartıyordu" şeklinde yorumladı.

TGB, 'ÇUVALLARIMIZ HAZIR' DEMİŞTİ

TGB, önceki gün ABD askerinin başına çuval geçirdikleri eylem hakkında bir açıklama yapmıştı. Açıklamayı yapan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, bu hafta Türkiye'ye gelecek olan Joe Biden'a gelmeme çağrısı yapmış, gelmesi durumunda karşılarına tekrar çıkacaklarını söylemişti. Çağdaş Cengiz konuyla ilgili olarak, "Geldiğinde, bizim içişlerimize burnunu sokmaya, bölgeyi karıştırmaya kalktığında karşına dikilecek Türk gençliği var, Jön Türkler var. O yüzden Türkiye’ye sakın gelme Joe Biden. Rezil rüsva olacaksın. Yine de gelmeye niyetliysen biz hazırız, çuvallarımız hazır, yüreklerimiz hazır, vicdanlarımız ayakta, geleceğin varsa göreceğin de var. Bizler Atatürkçü, vatansever, devrimci gençler olarak, Türk Milleti olarak emperyalizme karşı nmücadeleye her daim hazırız. Emperyalizme karşı vereceğimiz mücadeleden zaferle çıkacağımızdan en ufak bir şüphemiz yok" ifadelerini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr