Fransız Liberation gazetesi: ''SİHA'lar Türkiye'nin gücünün ve bağımsızlığın sembolü haline geldi''

Türk Savunma Sanayii'nin geldiği noktayı dost-düşman bütün dünya kabul etmek zorunda kalıyor... Fransız Liberation gazetesi, SİHA'ların, Türkiye'nin gücünün yükselişinin ve büyüyen bağımsızlığının sembolü haline geldiğini yazdı. SİHA'ların Türkiye'nin dış politikasında önemli bir yer tuttuğu belirtildi.

Fransız Liberation gazetesi: ''SİHA'lar Türkiye'nin gücünün ve bağımsızlığın sembolü haline geldi''

Fransız Liberation gazetesi, SİHA'ların, Türkiye'nin gücünün yükselişinin ve büyüyen bağımsızlığının sembolü haline geldiğini yazdı.

Gazetenin haberinde, Bayraktar TB2 SİHA'ların güvenilir olduğu ve deneyimli Türk ordusu tarafından kullanıldığı belirtildi.

Haberde SİHA'ların, Ankara'nın başarısının anahtarı olduğuna dikkati çekildi. Ayrıca SİHA'ların Irak, Suriye, Libya ve Kafkasya'da kullanıldığı da ifade edilerek SİHA'ların Türkiye'nin dış politikasında önemli rol oynadığının altı çizildi.

Liberation, Bayraktar TB2 SİHA'ların 27 saat uçabildiği ve maliyetinin ABD'nin SİHA'larından daha düşük olduğu bilgilerini de paylaşıldı. SİHA'ların aynı zamanda terör örgütü PKK'nın güç kaybetmesine neden olduğu belirtildi.

Haberde son olarak, SİHA'ların, şubatta Suriye'nin kuzeybatısında güç gösterisi yaptığı, Türkiye'nin gücünün yükselişinin ve büyüyen bağımsızlığının sembolü haline geldiği vurgulandı.

libya suriye ırak siha türk ordusu