TMSF'ye servet kaldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na kiralık kasalardan bir servet kaldı. Zamanaşımına uğradığı için fona devredilen kiralık kasalardan altın, mücevher, hisse senedi gibi çok sayıda değerli eşya ve yatırım aracı çıktı. Üstelik bu eşyalar 1 Lira gibi sembolik bir parayla TMSF'ye bırakıldı.

TMSF'ye servet kaldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, bankalardaki kiralık kasalardan servest edindi. Sayıştay raporları, kiralık kasalarla ilgili çarpıcı rakamları ortaya koydu.

Hesap sahipleri, bankalardaki her türlü mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklarını 10 yıl boyunca dokunmazsa, bankalar ilan veriyor. Yine hesap sahibine ulaşılamazsa, bu eşyalar TMSF'ye gelir olarak devrediliyor.

Sayıştay’ın belirlemelerine göre, bugüne kadar “bin 214 adet çeşitli ebatlarda altın, 4 bin 336 adet mücevherat, muhtelif tahvil ve bono gibi menkul kıymetler, ayrıca gümüş gibi kıymetli madenler ve yüklü miktarda nakit paranın” fona devredildiği saptandı.

Üstelik bu eşyaların miktarı ne olursa olsun, TMSF'ye 1 Lira gibi sembolik bir para karşılığında devredildi.

Durumu tespit eden Sayıştay uzmanları, kıymetli varlıkların 1 Lira bedelle devredilmemesini, gerçe bedeli tespit edilerek kayıtlara girilmesini istedi.

ulusalkanal.com.tr

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu