Karaman’da yarın başlayacak ’cinsel istismar’ davası için yoğun güvenlik önlemi

Karaman’da 10 çocuğa tecavüz ve cinsel istismar suçundan tutuklanan Muharrem B. yarın hakim karşısına çıkacak. 54 yaşındaki sanık duruşmaya Ereğli’den video konferans sistemi üzerinden katılacak. Türkiye’nin dört bir yanından avukatların akın edeceği duruşmaya aileler ile çocukların gelmesi beklenmiyor

Karaman’da yarın başlayacak ’cinsel istismar’ davası için yoğun güvenlik önlemi

Türkiye, Karaman'da Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği'nin yurtlarında kalan 10 erkek çocuğa cinsel istismar olayıyla sarsılmıştı.

10 ila 12 yaşlarındaki çocuklara cinsel istismarla suçlanarak tutuklanan 54 yaşındaki Muharrem B’nin yargılanmasına yarın başlanıyor.

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davaya Muharrem B. Ereğli’den video konferans yoluyla katılacak. Aileler ve çocukların davaya katılması ise beklenmiyor.

Türkiye’nin dört bir yanından avukatlar, çocuk hakları örgütleri, kadınlar ve siyasi parti temsilcileri de davaya katılmak için Karaman’a gidiyor.

İzmir Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Nuriye Kadan ile 17 kadın avukat, davaya müdahil olmak için dilekçe verdi.

İlk duruşmaya katılmak için yola çıkan İzmirli avukatlar, sadece sanık Muharrem B.’nin yargılanması değil, başta Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu olmak üzere bu tür yurtları açanlar ile buna göz yumanların da yargılanmasını talep ediyor.

Güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığı ilde valilik her türlü eylem, gösteri ve basın açıklamasını yasakladı.

Haber: Belma Yücel

ulusalkanal.com.tr

karaman