Koronovirüs nedeniyle sınır kapılarında alınan tedbirler sürüyor

Koronovirüs nedeniyle sınır kapılarında alınan tedbirler sürüyor. Bu kapsamda Gürbulak Sınır Kapısı’na kurulan sahra hastanesinde Türk vatandaşları gözetim altında tutuluyor. Türkiye'de bulunan İranlı turistler de sınır kapısından geçerek ülkelerine dönüyor.

Koronovirüs nedeniyle sınır kapılarında alınan tedbirler sürüyor

Yeni tip koronavirüs nedeniyle sınır kapılarında kurulan sahra hastanelerinde tedbirler alınmaya devam ediyor.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'na yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sahra hastanesi kuruldu. Kurulan sahra hastanesinde Türk vatandaşlarının gözetim altında tutulmasına devam ediliyor.

Türkiye'ye İran'dan gelmek isteyen vatandaşların da sağlık kontrollerinden geçirildiği sahra hastanesine, 29 Şubat sabahında ambulansların giriş ve çıkış yaptıkları gözlendi. Sahra hastanesinde kontrol altında tutulan kişilerin sağlık kontrolleri devam ederken, bir yandan da Türkiye'de bulunan İranlı turistler sınır kapısından geçerek ülkelerine dönüyor. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kafilenin, kontrollerin ardından İran'a geçmek üzere içeriye girişleri sağlandı.

Ülkesine dönmek için sınır kapısına gelen turistlerin geçiş öncesinde önce plastik eldiven ve maske taktığı görüldü. Öte yandan, sınır kapısındaki görevliler de kontrolleri eldiven ve maske takarak yapmayı sürdürüyor.

ulusal.com.tr

Koronovirüs gürbulak